Chili (chilli) con carne

Rajčata nařízneme křížem, přelijeme horkou vodou a pak je oloupeme. Pokud používáme konzervovaná rajčata, tento krok můžeme vynechat. Cibuli jemně nakrájíme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg mletého hovězího masa
4 velká rajčata nebo plechovka drcených rajčat
1 velká cibule
150 g do poloměkka uvařených červených fazolí
chilli papričky ( množství dle chuti , ale nejméně dvě )
1 KL mletého koriandru
1/2 KL mletého římského kmínu
(případně pokud někde seženete mexické koření Fajitas, tak je do toho skvělé)
špetka skořice
2-3 obdélníčky kvalitní hořké čokolády nebo plochá KL kakaa
olej
sůl
(někdy přidávám k fazolím i sterilovaná zrnka kukuřice, nám tam chutnají, ale v původním receptu asi nejsou)
Postup vaření podle receptu
Rajčata nařízneme křížem, spaříme a poté oloupeme. Pokud používáme konzervovaná rajčata, tuto činnost můžeme přeskočit. Cibuli nakrájíme na jemno.
Na hluboké pánvi nejprve osmahneme cibuli a na závěr přidáme nasekané chilli papričky. Přidáme maso a během restování ho neustále rozdělujeme, abychom zabránili vzniku velkých kusů. Osolíme, okořeníme a necháme dusit přibližně 15 minut na mírném ohni ve vlastní šťávě.
Následně přidáme rajčata a necháme to dusit další půlhodinu, při čemž občas podléváme vodou.
Přidáme fazole a necháme je ještě 15 minut vařit.
Ochuťte směs, přidejte čokoládu nebo kakao, případnědáváte do ní i chilli papričku. Při podávání ji posypte koriandrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Chili (chilli) con carne
Chili con carne, často zkracováno na chili, je oblíbené pokrm původem z Texasu, který kombinuje mleté maso, fazole a různé koření, včetně chilli papriček. Jeho výrazná chuť a pikantnost jsou ideální pro milovníky ostřejšího jídla. Existují různé varianty tohoto pokrmu, které se liší ingrediencemi a způsobem přípravy. Chili se často podává s rýží, tortillami nebo chlebem, a je také oblíbené jako součást barbecue nebo domácích večírků. Tento vydatný pokrm je skvělý pro zahřátí během chladných měsíců.