Omacka na spagety

Omacka na spagety
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na oleji opečeme mleté maso, které ochutíme solí a obalíme v mouce, poté přidáme nakrájený pórek. Restujeme ještě asi tři minuty. Následně přimícháme rajčatový protlak a dolijeme vodou.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g mletého masa
1 rajčatový protlak
1/2 pórku
1/4 masoxu
3 lžíce hladké mouky
sůl
150-200 ml vody
3 lžíce rostlinného oleje
Špagety
15 dkg sýru

Postup vaření podle receptu

Na oleji osmahneme mleté maso, které posypeme moukou a osolíme, a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Restujeme ještě asi 3 minuty.

Do směsi přidáme protlak a nalijeme vodu. Ještě 10-15 minut dusíme pod pokličkou. Podáváme s uvařenými špagetami a posypeme sýrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Omacka na spagety

Omáčka na špagety je oblíbeným pokrmem v italské kuchyni, který potěší chuťové pohárky mnoha lidí. Tradičně se připravuje z rajčat, cibule, česneku a různých bylinek, jako je bazalka a oregáno. Mohou se do ní přidávat i masové ingredience, jako je mleté maso nebo klobásy, čímž vznikne bohatší chuť. Tato omáčka je ideální pro rychlou večeři a skvěle se hodí k těstovinám. Můžete ji podávat s parmezánem a čerstvými bylinkami pro dokonalý kulinářský zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 3.7/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: Zelenina, mleté maso, těstoviny, špagety, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, do 100 korun, levné, česká, snadný, pro začátečníky, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Omacka na spagety.

Přidat komentář