Omacka na spagety

Na oleji opečeme mleté maso, které ochutíme solí a obalíme v mouce, poté přidáme nakrájený pórek. Restujeme ještě asi tři minuty. Následně přimícháme rajčatový protlak a dolijeme vodou.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g mletého masa
1 rajčatový protlak
1/2 pórku
1/4 masoxu
3 lžíce hladké mouky
sůl
150-200 ml vody
3 lžíce rostlinného oleje
Špagety
15 dkg sýru
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahneme mleté maso, které posypeme moukou a osolíme, a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Restujeme ještě asi 3 minuty.
Do směsi přidáme protlak a nalijeme vodu. Ještě 10-15 minut dusíme pod pokličkou. Podáváme s uvařenými špagetami a posypeme sýrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Omacka na spagety
Omáčka na špagety je oblíbeným pokrmem v italské kuchyni, který potěší chuťové pohárky mnoha lidí. Tradičně se připravuje z rajčat, cibule, česneku a různých bylinek, jako je bazalka a oregáno. Mohou se do ní přidávat i masové ingredience, jako je mleté maso nebo klobásy, čímž vznikne bohatší chuť. Tato omáčka je ideální pro rychlou večeři a skvěle se hodí k těstovinám. Můžete ji podávat s parmezánem a čerstvými bylinkami pro dokonalý kulinářský zážitek.