Masové kuličky v rajčatové omáčce
V prostorné míse spojíme strouhanku s mletým hovězím masem, slaninou, cibulí, petrželí a kořením. Z této směsi vytvarujeme 20 kuliček a dlaní je…
Ingredience aneb co potřebujete
1 šálek strouhanky ze střídky bílého chleba
450 g mletého hovězího masa
100 g slaniny nakrájené najemno
1 malá cibule
3 lžíce čerstvě nasekané petrželky
1 středně velké vejce
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
2 šálky česnekové omáčky (na těstoviny)
1 balíček těstovin(hodí se penne nebo široké nudle)
petrželka k ozdobení
Postup vaření podle receptu
V prostorné mističce spojíme strouhanku s mletým hovězím masem, slaninou, cibulí, petrželkou a kořením. Z vytvořené směsi uděláme 20 kuliček, které jemně splácneme. Poté je necháme odpočinout v lednici po dobu 10 minut.
Na velké pánvi zahřejeme olej. Masové kuličky ogrilujeme na středně silném ohni po obou stranách přibližně 5 minut v dvou dávkách. Poté slijeme přebytek oleje a do pánve přidáme omáčku na těstoviny. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, přičemž kuličky průběžně otáčíme.
Těstoviny uvaříme a scedíme. Masové koule servírujeme s těstovinami a posypeme petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Masové kuličky v rajčatové omáčce
Masové kuličky v rajčatové omáčce jsou lahodné jídlo, které si oblíbí celá rodina. Tyto malé kuličky, připravené z mletého masa, směsi bylinek a koření, se dusí v jemné rajčatové omáčce, která dodává pokrmu bohatou chuť. Podávají se obvykle s těstovinami nebo chlebem, což z nich činí dokonalou volbu pro rychlý a výživný oběd nebo večeři. Je to pokrm plný tradice, který je snadné připravit a který potěší každého milovníka dobrého jídla.

Tomáš Rohlena