Dobrá sekaná

Dobrá sekaná
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 6

Všechny ingredience smícháme jako při přípravě klasické sekané, vložíme do pekáče a upečeme, přidáme trochu vody a navrch jsem dala dvě lžíce sádla.

Ingredience aneb co potřebujete

Hovězí mleté maso
cibule (menší)
6 stroužků česneku
majoránka
sůl
pepř
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
1 vejce
trochu strouhanky (na zamichani)
mraženou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřice)

Postup vaření podle receptu

Všechny ingredience řádně promícháme jako při přípravě klasické sekané, vložíme do pekáče a upečeme. Přidáme trochu vody a já jsem na vrch dala dvě lžíce sádla.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dobrá sekaná

Dobrá sekaná je oblíbené pokrmy české kuchyně, které potěší každého milovníka masa. Obvykle je připravována z mletého hovězího a vepřového masa, které se míchá s cibulí, česnekem a kořením. Někdy se do směsi přidávají i bylinky či zelenina pro zvýšení chuti. Sekaná se obvykle peče v troubě a podává se teplá s bramborovou kaší nebo studená s chlebem. Je to ideální jídlo pro rodinné obědy i jako svačina na chlebíčkách. Každý má svůj osvědčený recept, a proto existuje mnoho variací tohoto pokrmu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: hovězí maso, mleté maso, sekaná, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, pečení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dobrá sekaná.

Přidat komentář