Plněné papriky pečené

Mnozí z nás znají plněné papriky s rajčatovou omáčkou a houskovým knedlíkem. Zkuste však něco odlišného a připravte je podle…
Ingredience aneb co potřebujete
3 vetší papriky
500 g mletého masa (vepřové + hovězí, nebo drůbeží sekaná)
3 cibule
1 vejce
majoránka
sůl
pepř
1 smetana
50 g anglické slaniny nebo špeku
olej
mletá paprika na posypání smetany
Postup vaření podle receptu
Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a naplníme mletým masem, které jsme osolili, opepřili a ochutili majoránkou. Přidáme také jednu jemně nakrájenou cibuli a vejce.
Na pánvi osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu a dvě cibule, poté na ně naaranžujeme plněné papriky, přelijeme smetanou a lehce posypeme paprikou.
Pečeme v troubě na 180 °C po dobu přibližně 30 minut. Servírujeme s bramborem a zaléváme výpekem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Plněné papriky pečené
Plněné papriky pečené jsou oblíbeným pokrmem, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Papriky se obvykle plní směsí mletého masa, rýže a aromatického koření, což jim propůjčuje bohatou chuť. Po naplnění se papriky pečou v troubě, což přispívá k rozvine aroma a dokonalé konzistenci. Podávají se často s omáčkou nebo jogurtem a jsou skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Tento pokrm je nejen chutný, ale také vizuálně atraktivní díky pestrým barvám paprik.