Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Cuketu nahrubo nastrouháme, vymáčkneme z ní přebytečnou vodu a spojíme ji s mletým masem, rajčatovým protlakem, vejcem, bramborovým škrobem a strouhankou. Okořeníme podle chuti...

Ingredience aneb co potřebujete

360 g mletého masa
120 g cukety
40 g rajčatového protlaku
1 vejce
30 g strouhanky
sůl
pepř
česnek
majoránka
bramborový škrob
tuk na smažení

Postup vaření podle receptu

Cuketou nahrubo nastrouháme, vymačkáme z ní přebytečnou vodu a smícháme ji s mletým masem, rajčatovým protlakem, vejcem, bramborovým škrobem a strouhankou.

Ochuťte směs česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

Vytvoříme placičky a osmažíme je na oleji.

Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou jsou chutným a zdravým pokrmem, který oceníte nejen na oběd, ale i jako lehkou večeři. Hlavními ingrediencemi jsou mleté maso, strouhaná cuketa a bylinky, které karbanátkům dodávají svěží chuť. Příprava je jednoduchá – stačí smíchat všechny ingredience, tvarovat karbanátky a opékat je na pánvi. Podávat je můžete s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jako samostatný snack. Tento recept je skvělým způsobem, jak do stravy zařadit více zeleniny a potěšit tak celou rodinu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: mleté maso, karbanátky, oběd, snadné, běžný den, slané, česká, snadný, cuketa, letní recepty, smažení, bylinky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karbanátky s cuketou.

Přidat komentář