Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf

Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 4

Cibuli rozřízneme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi nebo hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli, dokud nezměkne, a poté přidáme maso a…

Ingredience aneb co potřebujete

350 g mletého hovězího masa
1 větší cibule
2 lžíce olivového oleje
2-3 stroužky česneku
2 velké brambory
1 konzerva sekaných rajčat
400 ml (i víc) masového nebo zeleninového vývaru
(lze použít sypký Knorr)
1 menší mrkev
1 petržel
plátek celeru
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
10 cm pórku
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky majoránky
sůl dle chuti
zelená nať cibulky nebo petrželky

Postup vaření podle receptu

Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce nalijeme olej a osmahneme cibuli do sklovita. Poté přidáme maso a průběžně mícháme, dokud se nezačne oddělovat.

Očištěné brambory nakrájíme na malé kostičky a smícháme je s masem a prolisovaným česnekem. Vše důkladně promícháme a zalijeme obsahem konzervy rajčat. Přidáme 250 ml vývaru a přivedeme k varu. Vaříme, dokud brambory nebudou mírně měkké.

Nejprve umyjeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na malé kostičky. Poté ji vložíme do pánve a na nižší teplotě vaříme, dokud nezměkne. Podle potřeby doléváme vývar, ale polévku nechceme mít příliš řídkou, takže přidáváme jen tolik, aby byla zelenina poněkud zakrytá.

Před skončením vaření přidáme očištěné papriky nakrájené na tenké proužky a kolečka pórku, stejně jako bylinky. Krátce povaříme a poté stáhneme z ohně. Podáváme posypané nasekanou zelenou natí.

Co jste ještě nevěděli o receptu Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf

Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf je chutný a sytý pokrm, který spojuje několik ingrediencí v jednom hrnci. Tento tradiční recept využívá mleté hovězí maso, které se smaží do zlatova, a kombinaci čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, brambory a cibule. Suroviny se vaří společně, což umožňuje, aby se chutě vzájemně propojily a vytvářely lahodnou omáčku. Eintopf je ideální pro rodinné večeře, protože se jednoduše připravuje a je výživný. Servíruje se horký, často s čerstvým chlebem nebo pečivem na straně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: Zelenina, hovězí maso, mleté maso, restování, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, levné, česká, snadný, pro začátečníky, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf.

Přidat komentář