Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf

Cibuli rozřízneme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi nebo hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli, dokud nezměkne, a poté přidáme maso a…
Ingredience aneb co potřebujete
350 g mletého hovězího masa
1 větší cibule
2 lžíce olivového oleje
2-3 stroužky česneku
2 velké brambory
1 konzerva sekaných rajčat
400 ml (i víc) masového nebo zeleninového vývaru
(lze použít sypký Knorr)
1 menší mrkev
1 petržel
plátek celeru
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
10 cm pórku
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky majoránky
sůl dle chuti
zelená nať cibulky nebo petrželky
Postup vaření podle receptu
Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce nalijeme olej a osmahneme cibuli do sklovita. Poté přidáme maso a průběžně mícháme, dokud se nezačne oddělovat.
Očištěné brambory nakrájíme na malé kostičky a smícháme je s masem a prolisovaným česnekem. Vše důkladně promícháme a zalijeme obsahem konzervy rajčat. Přidáme 250 ml vývaru a přivedeme k varu. Vaříme, dokud brambory nebudou mírně měkké.
Nejprve umyjeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na malé kostičky. Poté ji vložíme do pánve a na nižší teplotě vaříme, dokud nezměkne. Podle potřeby doléváme vývar, ale polévku nechceme mít příliš řídkou, takže přidáváme jen tolik, aby byla zelenina poněkud zakrytá.
Před skončením vaření přidáme očištěné papriky nakrájené na tenké proužky a kolečka pórku, stejně jako bylinky. Krátce povaříme a poté stáhneme z ohně. Podáváme posypané nasekanou zelenou natí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf je chutný a sytý pokrm, který spojuje několik ingrediencí v jednom hrnci. Tento tradiční recept využívá mleté hovězí maso, které se smaží do zlatova, a kombinaci čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, brambory a cibule. Suroviny se vaří společně, což umožňuje, aby se chutě vzájemně propojily a vytvářely lahodnou omáčku. Eintopf je ideální pro rodinné večeře, protože se jednoduše připravuje a je výživný. Servíruje se horký, často s čerstvým chlebem nebo pečivem na straně.