Karbanátky plněné cizrnou na rajčatech

Karbanátky plněné cizrnou na rajčatech
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se Solamylem a listy citronové verbeny. Vytvoříme malé placičky, na které dáme cizrnu, a poté je zabalíme. V pánvi…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mletého masa
100 g vařené cizrny
citronová verbena
2 lžičky Solamylu
hrst menších keříčkových rajčat
sůl
pepř
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Mleté maso ochutíme solí a pepřem, poté smícháme se Solamylem a citronovou verbenou.

Vytvoříme malé placky, na které dáme cizrnu a zabalíme je. Na pánvi rozehřejeme olej a pomalu osmažíme karbanátky. Krátce před dokončením přidáme půlená rajčata a necháme je prohřát.

Jako přílohu jsem si vybrala polentu obohacenou máslem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky plněné cizrnou na rajčatech

Karbanátky plněné cizrnou na rajčatech jsou lahodné vegetariánské jídlo, které osloví každého milovníka íránské kuchyně. Tato pikantní jídlo se skládá z měkkých karbanátků, které jsou plněné výživnou cizrnou, jemně ochucenou bylinkami a kořením. Podávají se na lůžku z rajčat, které dodávají příjemnou kyselost a šťavnatost. Ideální na oběd nebo večeři, skvěle se hodí s chutným chlebem nebo salátem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si zdravou a chutnou alternativu!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: mleté maso, rajčata, karbanátky, oběd, snadné, běžný den, večeře, snadný, pro začátečníky, smažení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karbanátky plněné cizrnou na rajčatech.

Přidat komentář