Karbanátky plněné cizrnou na rajčatech

Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se Solamylem a listy citronové verbeny. Vytvoříme malé placičky, na které dáme cizrnu, a poté je zabalíme. V pánvi…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého masa
100 g vařené cizrny
citronová verbena
2 lžičky Solamylu
hrst menších keříčkových rajčat
sůl
pepř
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Mleté maso ochutíme solí a pepřem, poté smícháme se Solamylem a citronovou verbenou.
Vytvoříme malé placky, na které dáme cizrnu a zabalíme je. Na pánvi rozehřejeme olej a pomalu osmažíme karbanátky. Krátce před dokončením přidáme půlená rajčata a necháme je prohřát.
Jako přílohu jsem si vybrala polentu obohacenou máslem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky plněné cizrnou na rajčatech
Karbanátky plněné cizrnou na rajčatech jsou lahodné vegetariánské jídlo, které osloví každého milovníka íránské kuchyně. Tato pikantní jídlo se skládá z měkkých karbanátků, které jsou plněné výživnou cizrnou, jemně ochucenou bylinkami a kořením. Podávají se na lůžku z rajčat, které dodávají příjemnou kyselost a šťavnatost. Ideální na oběd nebo večeři, skvěle se hodí s chutným chlebem nebo salátem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si zdravou a chutnou alternativu!