Plněné kedlubny

Kedlubny naplníme chutnou směsí slaniny, mletého masa a smetany, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě. Je to jednoduché a rychlé...
Ingredience aneb co potřebujete
4 kedlubny
1 cibule
50 g anglické slaniny
300 g mletého masa
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
mletý kmín
1 lžička provensálského koření
100 ml smetany
100 g tvrdého sýra
Postup vaření podle receptu
Kedlubny oloupeme a seřízneme spodní část, aby stály pevně. Poté vydlabeme střed, nejlépe pomocí hrotu škrabky na brambory. Polovinu vydlabané dužiny nakrájíme na malé kousky, zbytek můžeme sníst.
Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, poté přidáme mleté maso a prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem, kmínem a provensálskými bylinkami, a vše orestujeme. Následně přidáme nakrájenou kedlubnu, promícháme a dusíme deset minut.
Přeneste směs do mísy, přidejte smetanu a vmíchejte dvě třetiny nastrouhaného sýra. Touto směsí naplňte kedlubny a na vrch posypte zbylým sýrem.
Umístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 35 minut na 180 °C.
Co jste ještě nevěděli o receptu Plněné kedlubny
Plněné kedlubny
Plněné kedlubny jsou lahodným a zdravým pokrmem, který spojuje čerstvou zeleninu s chutnou náplní. Kedlubny se obvykle plní směsí mletého masa, rýže a koření, ale existují i vegetariánské varianty s luštěninami a zeleninou. Tento pokrm je nejen výživný, ale i vizuálně atraktivní, protože kedlubny se na talíři vyjímají. Příprava je jednoduchá, a tak si můžete vychutnat domácí jídlo plné chuti a vitamínů. Ideální pro rodinný oběd nebo večeři, plněné kedlubny potěší každého milovníka zeleniny.