Plněné kedlubny

Plněné kedlubny
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 4

Kedlubny naplníme chutnou směsí slaniny, mletého masa a smetany, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě. Je to jednoduché a rychlé...

Ingredience aneb co potřebujete

4 kedlubny
1 cibule
50 g anglické slaniny
300 g mletého masa
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
mletý kmín
1 lžička provensálského koření
100 ml smetany
100 g tvrdého sýra

Postup vaření podle receptu

Kedlubny oloupeme a seřízneme spodní část, aby stály pevně. Poté vydlabeme střed, nejlépe pomocí hrotu škrabky na brambory. Polovinu vydlabané dužiny nakrájíme na malé kousky, zbytek můžeme sníst.

Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, poté přidáme mleté maso a prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem, kmínem a provensálskými bylinkami, a vše orestujeme. Následně přidáme nakrájenou kedlubnu, promícháme a dusíme deset minut.

Přeneste směs do mísy, přidejte smetanu a vmíchejte dvě třetiny nastrouhaného sýra. Touto směsí naplňte kedlubny a na vrch posypte zbylým sýrem.

Umístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 35 minut na 180 °C.

Co jste ještě nevěděli o receptu Plněné kedlubny

Plněné kedlubny


Plněné kedlubny jsou lahodným a zdravým pokrmem, který spojuje čerstvou zeleninu s chutnou náplní. Kedlubny se obvykle plní směsí mletého masa, rýže a koření, ale existují i vegetariánské varianty s luštěninami a zeleninou. Tento pokrm je nejen výživný, ale i vizuálně atraktivní, protože kedlubny se na talíři vyjímají. Příprava je jednoduchá, a tak si můžete vychutnat domácí jídlo plné chuti a vitamínů. Ideální pro rodinný oběd nebo večeři, plněné kedlubny potěší každého milovníka zeleniny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: Zelenina, mleté maso, oběd, snadné, běžný den, večeře, pečení, dušení, středně náročný

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Plněné kedlubny.

Přidat komentář