Čevabčiči

Čevabčiči
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 4

Čevabčiči jsou malé masové kuličky z balkánské kuchyně, které se snadno připravují. Potřebujete jen mleté maso, zbytek ingrediencí pravděpodobně najdete doma.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mletého masa
1 lžička sladké papriky
1-2 stroužky česneku
1 větší cibule
mletý černý pepř
1 špetka soli
pálivá paprika
majoránka
olej

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli, nasekáme ji na malé kousky a smícháme s mletým masem.

Naložíme ostatní složky a pečlivě vše smícháme.

Směs důkladně promícháme, vytvarujeme ji do podoby cihly a necháme ji přibližně na hodinu chladit v lednici.

Po vychladnutí zpevněné směsi nakrájíme 2-3 cm silné plátky, ze kterých vytvoříme válečky.

Smažíme na pánvi s malým množstvím oleje nebo grilujeme, přičemž často otáčíme.

Servírujeme s cibulí, hořčicí a bramborami, případně s pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čevabčiči

Čevabčiči jsou populární pokrm pocházející z Balkánu, zejména ze Srbska a Bosny a Hercegoviny. Jsou to malé grilované masové klobásky, obvykle vyrobené z mletého hovězího nebo jehněčího masa, někdy s přidáním koření a dalších ingrediencí. Podávají se většinou s chlebem, cibulí a jogurtovou omáčkou. Čevabčiči jsou oblíbené nejen v tradiční kuchyni, ale i na různých festivalech a v restauracích po celém světě. Tento pokrm je známý svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (52 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Mleté maso
Štítky: grilování, mleté maso, restování, oběd, snadné, rychlé, běžný den, slané, do 100 korun, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, pikantní, balkánská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čevabčiči.

Přidat komentář