Čevabčiči

Čevabčiči jsou malé masové kuličky z balkánské kuchyně, které se snadno připravují. Potřebujete jen mleté maso, zbytek ingrediencí pravděpodobně najdete doma.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého masa
1 lžička sladké papriky
1-2 stroužky česneku
1 větší cibule
mletý černý pepř
1 špetka soli
pálivá paprika
majoránka
olej
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli, nasekáme ji na malé kousky a smícháme s mletým masem.
Naložíme ostatní složky a pečlivě vše smícháme.
Směs důkladně promícháme, vytvarujeme ji do podoby cihly a necháme ji přibližně na hodinu chladit v lednici.
Po vychladnutí zpevněné směsi nakrájíme 2-3 cm silné plátky, ze kterých vytvoříme válečky.
Smažíme na pánvi s malým množstvím oleje nebo grilujeme, přičemž často otáčíme.
Servírujeme s cibulí, hořčicí a bramborami, případně s pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čevabčiči
Čevabčiči jsou populární pokrm pocházející z Balkánu, zejména ze Srbska a Bosny a Hercegoviny. Jsou to malé grilované masové klobásky, obvykle vyrobené z mletého hovězího nebo jehněčího masa, někdy s přidáním koření a dalších ingrediencí. Podávají se většinou s chlebem, cibulí a jogurtovou omáčkou. Čevabčiči jsou oblíbené nejen v tradiční kuchyni, ale i na různých festivalech a v restauracích po celém světě. Tento pokrm je známý svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou.