Čokoládový dort

Žloutky vyšleháme s horkou vodou, poté přidáme cukr a šleháme, až vytvoříme pěnu. Následně pomalu vmícháme prosezenou mouku a také tuhá sníh vyšlehané z bílků.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
8 vajec
8 lžic horké vody
240 g krystalového cukru
300 g polohrubé mouky
Krém
3 vejce
150 g krystalového cukru
375 g másla
100 g čokolády na vaření
Postup vaření podle receptu
Těsto:
Žloutky vyšleháme s horkou vodou, přidáme cukr a šleháme, dokud nevznikne pěna. Poté postupně vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm, a část těsta přelijeme do menšího kastrůlku, který použijeme jako horní díl. Pečeme v předehřáté troubě. Jakmile korpusy vychladnou, rozkrojíme je na tři plátky. Dva z nich potřeme jahodovou marmeládou a jeden krémem. Poté potřeme zbylým krémem povrch i boky a ozdobíme podle své fantazie.
Krém:
Vejce s cukrem našleháme na páře do pěnové konzistence. Měkké máslo smícháme se zchladlou čokoládou a postupně přidáváme vychladlou pěnu z vajec.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čokoládový dort
Čokoládový dort je lahodný dezert, který potěší nejen milovníky čokolády. Jeho jemná, bohatá chuť a nadýchaná struktura ho činí oblíbenou volbou na oslavy a speciální příležitosti. Dort se často podává s čokoládovou polevou, šlehačkou nebo ovocem, což jeho chuť ještě umocňuje. Mohou existovat různé varianty, od klasických receptů po moderní úpravy s ovocem či ořechy. Čokoládový dort je symbolem sladkých potěšení a radosti, která sdílí s rodinou a přáteli.