Cuketová pomazánka na topinky

Během sezony čerstvé zeleniny je skvělé zpracovat přebytky sterilací na různé dobroty, které nám budou užitečné v zimě, kdy bude…
Ingredience aneb co potřebujete
6 cibulí
1,5 kg cukety
6 stroužků česneku
6 lžic sójové omáčky
1 lžíce zázvoru (nemusí být)
1 lžíce sladké papriky
1 špetka pálivé papriky
kečup dle chuti
sůl dle chuti
6 zelených paprik
oloupaná rajčata
2-3 bobkové listy
1 špetka mletého nového koření
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Cibuli zbavíme pleti a nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a rozmačkáme.
Cukety rozpůlíme, vydlabeme semena a umeleme je na masovém mlýnku. Očištěné zelené papriky rovněž umeleme.
Rajčata ponoříme do horké vody, pak je rychle zchladíme, oloupeme a nakonec je umeleme.
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Poté přidáme cuketu, česnek a další ingredience.
Důkladně všechno smícháme a dusíme přibližně 30 minut. Poté naplníme sklenice, které uzavřeme víčky a umístíme do zavařovacího hrnce s vodou, kde je sterilizujeme po dobu 20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketová pomazánka na topinky
Cuketová pomazánka na topinky je lahodným a zdravým způsobem, jak využít sezonní cukety. Tato jemná pomazánka se běžně připravuje z nastrouhané cukety, tvarohu, česneku a bylinek jako je pažitka nebo petržel. Kombinace čerstvých surovin vytváří osvěžující chuť, která skvěle ladí s křupavým chlebem nebo topinkami. Je ideální jako předkrm nebo lehký snack, který potěší každého milovníka zdravé kuchyně. Vyzkoušejte tuto chutnou pomazánku při vaší další brunch party!