Domácí broskvový džem

Domácí broskvový džem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Broskvový džem je jistě jedním z nejoblíbenějších typů džemů. Má jemně kyselou chuť, je pikantní díky rumu a voní po skořici. Pokud se rozhodnete také pro loupání…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg broskví
500 g krupicového cukru
6 lžic rumu
1 lžička skořice
1 lžíce šťávy z citronu
1 želírfix 2 1

Postup vaření podle receptu

Pokud chceme, aby džem byl bez slupiček, je dobré nejdříve broskve oloupat. Nejlepší způsob, jak na to, je spařit plody ve vroucí vodě po dobu dvou minut, pak je okamžitě zchladit studenou vodou a následně snadno oloupat.

Ovoce zbavíme pecek, nakrájíme na menší kousky a lehce je rozmixujeme tyčovým mixérem, aby tam zůstaly i něco kousky. Přidáme skořici a cukr, do kterého jsme rozmíchali želírfix.

Mícháme a vaříme podle tuhosti ovoce dalších 10 minut, dokud džem nedosáhne požadované konzistence. Na závěr přidáme citronovou šťávu a rum.

Odpovědně nalijeme do důkladně umytých sklenic, které jsme předtím přelili vařící vodou, a to tak, abychom se nedotkli okrajů. Poté sklenice uzavřeme, případně je otočíme dnem vzhůru a necháme je vychladnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí broskvový džem

Domácí broskvový džem je oblíbenou českou specialitou, která přináší chuť léta do našich domácností. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, stačí čerstvé a zralé broskve, cukr a špetka citrónové šťávy. Tento džem je skvělý jako pomazánka na pečivo, ale také se skvěle hodí do dezertů nebo jogurtů. Vůně vařených broskví naplní celou kuchyň a dodá nám pocit pohodlí a domácí atmosféry. Vyzkoušejte si vyrobit svůj vlastní džem a užívejte si jeho lahodnou chuť po celý rok!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: ovoce, vaření, česká, bezlepkové, letní recepty, náročné, náročný, zavařeniny, džemy, marmelády a povidla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí broskvový džem.

Přidat komentář