Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu

Připravte si chutné nakládané hříbky se zeleninou v sladkokyselém nálevu, který skvěle doplňuje jemnou zemitou chuť hub s osvěžujícím nádechem.
Ingredience aneb co potřebujete
Houby
150 g mrkve
150 g petržele
150 g cibule
Nálev
1 l vody
1/3 l octa
60 g cukru
1 lžička soli
6 bobkových listů
12 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření
Postup vaření podle receptu
Čisté houby nakrájíme na větší kusy, povaříme je ve vodě po dobu 4 minut, poté je scedíme a necháme okapat. Poté je smícháme se zeleninou nakrájenou na pruhy a dáme do sklenic.
Vytvoříme nálev, který povaříme, potom ho nalijeme na houby ve sklenicích a sklenice uzavřeme víčky.
Působíme na sterilizaci po dobu 30 minut při teplotě 80 °C.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu jsou lahodným pokrmem, který spojuje chutě lesních hříbků s čerstvou zeleninou. Tento delikátní mix se marinují v osvěžujícím sladko-kyselém nálevu, který dodává pokrmu pikantnost a svěžest. Ideální jako příloha k masovým jídlům nebo jako zimní delikatesa, hříbky se zeleninou jsou také oblíbenou součástí různých salátů a předkrmů. Kombinace barevné zeleniny a aromatických hub potěší každého labužníka.