Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu

Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Připravte si chutné nakládané hříbky se zeleninou v sladkokyselém nálevu, který skvěle doplňuje jemnou zemitou chuť hub s osvěžujícím nádechem.

Ingredience aneb co potřebujete

Houby
150 g mrkve
150 g petržele
150 g cibule
Nálev
1 l vody
1/3 l octa
60 g cukru
1 lžička soli
6 bobkových listů
12 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření

Postup vaření podle receptu

Čisté houby nakrájíme na větší kusy, povaříme je ve vodě po dobu 4 minut, poté je scedíme a necháme okapat. Poté je smícháme se zeleninou nakrájenou na pruhy a dáme do sklenic.

Vytvoříme nálev, který povaříme, potom ho nalijeme na houby ve sklenicích a sklenice uzavřeme víčky.

Působíme na sterilizaci po dobu 30 minut při teplotě 80 °C.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu

Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu jsou lahodným pokrmem, který spojuje chutě lesních hříbků s čerstvou zeleninou. Tento delikátní mix se marinují v osvěžujícím sladko-kyselém nálevu, který dodává pokrmu pikantnost a svěžest. Ideální jako příloha k masovým jídlům nebo jako zimní delikatesa, hříbky se zeleninou jsou také oblíbenou součástí různých salátů a předkrmů. Kombinace barevné zeleniny a aromatických hub potěší každého labužníka.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: Zelenina, zavařování, houby, vaření, snadné, běžný den, česká, bezlepkové, letní recepty, podzimní, vegetarianské, sladkokyselé, středně náročný, zavařeniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu.

Přidat komentář