Rybízová marmeláda

Umíte si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My rozhodně ne. Rybíz má vysoký obsah pektinu, takže není nutné používat žádné želírovací prostředky.
Ingredience aneb co potřebujete
červený rybíz
Na 1 l rybízové šťávy
1 kg cukru krystal (stačí i 900 g)
Postup vaření podle receptu
Celý červený rybíz včetně stopček vaříme po dobu 25 minut.
Poté ho důkladně propasírujeme skrze husté plátno.
Odměříme šťávu. K 1 litru šťávy přidáme 1 kilogram krystalového cukru a na mírném ohni vaříme po dobu 35 minut.
Uvařenou marmeládu naléváme do sklenic. Důkladně otřeme okraje a sklenice pečlivě uzavřeme víčky.
Sklenice s víčky na 5 minut převrátíme dnem vzhůru, pak je vrátíme zpět a necháme je vychladnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je oblíbená pochoutka, která se vyrábí z průsvitně červených bobulí rybízu. Tento džem se vyznačuje nezaměnitelnou kyselou sladkostí a intenzivní ovocnou chutí. Je ideální na snídani, kdy se skvěle hodí na chleba nebo palačinky. Rybíz obsahuje mnoho vitaminů a antioxidantů, což činí marmeládu nejen chutnou, ale i zdravou alternativou pro sladké pohoštění. Domácí výroba rybízové marmelády je snadná a její aroma zahřeje každou domácnost.