Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 1

Umíte si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My rozhodně ne. Rybíz má vysoký obsah pektinu, takže není nutné používat žádné želírovací prostředky.

Ingredience aneb co potřebujete

červený rybíz
Na 1 l rybízové šťávy
1 kg cukru krystal (stačí i 900 g)

Postup vaření podle receptu

Celý červený rybíz včetně stopček vaříme po dobu 25 minut.

Poté ho důkladně propasírujeme skrze husté plátno.

Odměříme šťávu. K 1 litru šťávy přidáme 1 kilogram krystalového cukru a na mírném ohni vaříme po dobu 35 minut.

Uvařenou marmeládu naléváme do sklenic. Důkladně otřeme okraje a sklenice pečlivě uzavřeme víčky.

Sklenice s víčky na 5 minut převrátíme dnem vzhůru, pak je vrátíme zpět a necháme je vychladnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda je oblíbená pochoutka, která se vyrábí z průsvitně červených bobulí rybízu. Tento džem se vyznačuje nezaměnitelnou kyselou sladkostí a intenzivní ovocnou chutí. Je ideální na snídani, kdy se skvěle hodí na chleba nebo palačinky. Rybíz obsahuje mnoho vitaminů a antioxidantů, což činí marmeládu nejen chutnou, ale i zdravou alternativou pro sladké pohoštění. Domácí výroba rybízové marmelády je snadná a její aroma zahřeje každou domácnost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (74 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: ovoce, vaření, snadné, běžný den, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, bezlepkové, sladké, letní recepty, vegetarianské, zavařeniny, veganské, džemy, marmelády a povidla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rybízová marmeláda.

Přidat komentář