Angreštové čatní

Čatní je hustá omáčka vyrobená z různých ingrediencí, přičemž základem je zelenina nebo ovoce. Slouží k dochucení masových jídel i dalších pokrmů.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g očištěného angreštu
2 střední bílé cibule
1 stroužek česneku
3 cm čerstvého zázvoru
10 ml vinného octa
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce třtinového cukru
1 čerstvá chilli paprička (nebo lžička sušených chilli vloček)
olej
Postup vaření podle receptu
Na oleji osmahněte cibuli nakrájenou na tenké plátky, dokud nezměkne, ale dávejte pozor, aby se vám nepřipálila. Přidejte angrešt, který můžete trochu rozmačkat, a také nastrouhaný česnek se zázvorem. Přiveďte směs k varu a postupně přidejte všechny zbývající ingredience.
Přidávejte je postupně a ochutnávejte po jednotlivých dávkách.
Míchejte směs neustále, dokud se nespojí do hladké kaše, ve které však zůstane patrná struktura cibule i angreštu.
Čatní lze servírovat zahřáté nebo studené.
Co jste ještě nevěděli o receptu Angreštové čatní
Angreštové čatní je chutná přírodní omáčka, která kombinuje kyselost angreštu s kořením a dalšími ingrediencemi. Tento pokrm pochází z indické kuchyně, kde se často podává jako příloha k jídlům, čímž dodává sladko-kyselou chuť. Základními ingrediencemi jsou zralé angrešty, cibule, česnek, cukr a různé koření, jako je zázvor a kurkuma. Angreštové čatní je vynikající nejen k masům, ale i k vegetariánským pokrmům, což z něj činí univerzální delikatesu, která oživí váš stůl.