Švestky ve vlastní šťávě

Švestky ve vlastní šťávě
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Pokud toužíte po švestkovém koláči, ale nechcete čekat na sezónu švestek, zkuste tento recept. Tak si můžete švestky připravit kdykoliv. Švestkové...

Ingredience aneb co potřebujete

švestky
cukr

Postup vaření podle receptu

Švestky umyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky.

Švestky naskládáme do sklenic a mezi nimi je budeme posypávat cukrem.

Do každé sklenice vložíme lžíci vody. Uzavřeme a sterilizujeme při teplotě 85 °C po dobu 40 minut.

Necháme kompoty vychladnout otočené víčky dolů na utěrce.

Co jste ještě nevěděli o receptu Švestky ve vlastní šťávě

Švestky ve vlastní šťávě jsou oblíbenou delikatesou, která se často využívá jako lahodný džem nebo povidla. Tento pokrm si zachovává přirozenou sladkost a chuť švestek, protože jsou konzervovány pouze s minimem přidaného cukru. Ideální jako náplň do koláčů, na palačinky nebo jako příloha k masovým pokrmům, švestky ve vlastní šťávě dodávají pokrmům bohatou a ovocnou chuť. Jsou také skvělým zdrojem vlákniny a antioxidantů, což je činí nejen chutnými, ale i zdravými!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: ovoce, zavařování, snadné, běžný den, česká, snadný, slovenská, bezlepkové, sladké, letní recepty, vegetarianské, zavařeniny, veganské, ovocné zavařeniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Švestky ve vlastní šťávě.

Přidat komentář