Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek je jednou z ingrediencí, kterou nelze mimo sezonu sehnat. Nejefektivnější metodou, jak jej uchovat a užívat si i po zbytek roku, je…
Ingredience aneb co potřebujete
120 g medvědího česneku
15 g soli
100 ml kvalitního rostlinného oleje (nejlépe panenského olivového)
Postup vaření podle receptu
Česnekové lístky důkladně omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky.
Tyčovým mixérem smícháme olej s ostatními ingrediencemi v misce, nebo je také můžeme nakrájet na malé kousky nožem.
Nasypeme sůl, přilijeme zbývající olej a promícháme.
Pesto dáme do sklenice, navrch nalijeme olej, okraj sklenice otřeme čistou utěrkou a zavřeme.
Pesto uchováváme v lednici, kde může vydržet až do další sezóny medvědího česneku. Po každém použití ho zalijeme olejem, aby bylo celé ponořené a nedostalo se do kontaktu se vzduchem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pesto z medvědího česneku
Pesto z medvědího česneku je lahodná a aromatická omáčka, která vyniká svou svěží chutí. Medvědí česnek, také známý jako divoký česnek, roste na jaře a je oblíbený pro své léčivé vlastnosti. Pesto se připravuje z čerstvých listů medvědího česneku, olivového oleje, ořechů, parmezánu a špetky soli. Toto pesto je skvělým doplňkem k těstovinám, jako pomazánka na chléb nebo k dochucení pokrmů. Je to skvělý způsob, jak využít sezónní bylinky a obohatit své jídlo o jedinečnou chuť.