Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Medvědí česnek je jednou z ingrediencí, kterou nelze mimo sezonu sehnat. Nejefektivnější metodou, jak jej uchovat a užívat si i po zbytek roku, je…

Ingredience aneb co potřebujete

120 g medvědího česneku
15 g soli
100 ml kvalitního rostlinného oleje (nejlépe panenského olivového)

Postup vaření podle receptu

Česnekové lístky důkladně omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky.

Tyčovým mixérem smícháme olej s ostatními ingrediencemi v misce, nebo je také můžeme nakrájet na malé kousky nožem.

Nasypeme sůl, přilijeme zbývající olej a promícháme.

Pesto dáme do sklenice, navrch nalijeme olej, okraj sklenice otřeme čistou utěrkou a zavřeme.

Pesto uchováváme v lednici, kde může vydržet až do další sezóny medvědího česneku. Po každém použití ho zalijeme olejem, aby bylo celé ponořené a nedostalo se do kontaktu se vzduchem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku je lahodná a aromatická omáčka, která vyniká svou svěží chutí. Medvědí česnek, také známý jako divoký česnek, roste na jaře a je oblíbený pro své léčivé vlastnosti. Pesto se připravuje z čerstvých listů medvědího česneku, olivového oleje, ořechů, parmezánu a špetky soli. Toto pesto je skvělým doplňkem k těstovinám, jako pomazánka na chléb nebo k dochucení pokrmů. Je to skvělý způsob, jak využít sezónní bylinky a obohatit své jídlo o jedinečnou chuť.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (74 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: snadné, rychlé, běžný den, levné, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, do 30 minut, slovenská, bezlepkové, vegetarianské, nakládání, jarní, medvědí česnek, zavařeniny, veganské, ostatní konzervování potravin

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pesto z medvědího česneku.

Přidat komentář