Zeleninová směs nejen do polévek

Všechnu umytou zeleninu umeleme pomocí masového strojku. Pomletou směs dobře promíchejte v prostorné míse se solí a nechte ji na 24 hodin v chladnějších podmínkách.
Ingredience aneb co potřebujete
5 kg očištěné syrové zeleniny
největší poměr tvoří mrkev
celer
petržel
Zelenina (do 5 kg)
kedlubny
pórek
cibule
česnek
pastiňák
petrželová nať
celerová nať
čerstvé papriky
rajčata
1 kg soli
Postup vaření podle receptu
Všechnu očištěnou zeleninu rozmixujeme pomocí masového mlýnku. Pomeletou směs pak důkladně promícháme se solí ve velké míse a necháme ji 24 hodin odpočívat v chladu.
Směs nalijeme do skleniček, přičemž se snažíme co nejvíce vytlačit vzduch, důkladně ji upěchujeme a pevně uzavřeme víčky. Takto připravená směs nám vydrží až do jara, pokud ji uchováme na chladném místě.
Směs má výraznější slanou chuť, proto při dochucování omáček a polévek obvykle s solí předem šetřím. Obvykle postačí 1-2 polévkové lžíce pro celé jídlo nebo 2 litry polévky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninová směs nejen do polévek
Zeleninová směs nejen do polévek je skvělým základem pro všechny, kdo chtějí obohatit své pokrmy o výživné ingredience. Tato pestrá kombinace zeleniny, jako jsou mrkev, petržel, celer a pórek, dodává chuť a živiny jak polévkám, tak i dušeným jídlům. Díky rychlé přípravě a jednoduchému použití je ideální volbou pro zaneprázdněné kuchaře. Připravte si lahodné a zdravé recepty s touto směsí a užijte si dokonalou chuť na talíři!