Rybízová marmeláda

Představujete si linecké cukroví bez rybízové marmelády? My rozhodně ne. Rybíz je bohatý na pektin, takže žádné želírovací látky nejsou potřeba.
Ingredience aneb co potřebujete
červený rybíz
Na 1 l rybízové šťávy
1 kg cukru krystal (stačí i 900 g)
Postup vaření podle receptu
Celý červený rybíz, včetně stopkových částí, vaříme 25 minut.
Poté ho důkladně propasírujeme přes silné plátno.
Odměříme šťávu. Na 1 litr šťávy přidáme 1 kilogram krystalového cukru a vaříme na nízkém ohni po dobu 35 minut.
Připravenou marmeládu nalijeme do sklenic, důkladně otřeme okraje a sklenice pevně uzavřeme víčky.
Sklenice se zavíčkovaným obsahem na 5 minut otočíme dnem vzhůru, poté je zase otočíme a necháme je vychladnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je vynikající a osvěžující pochoutka, která se vyrábí z čerstvých rybízů, cukru a citronové šťávy. Je známá svou intenzivní chutí, která kombinuje sladkost a kyselost. Tato marmeláda se skvěle hodí na toast, do dezertů nebo jako ingredience do různých pokrmů. Rybíz obsahuje mnoho vitamínů a antioxidantů, což z marmelády dělá nejen chutnou, ale i zdravou volbu. Je oblíbená po celém světě a v mnoha domácnostech se připravuje jako tradiční zákusek na zimu.