Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 1

Představujete si linecké cukroví bez rybízové marmelády? My rozhodně ne. Rybíz je bohatý na pektin, takže žádné želírovací látky nejsou potřeba.

Ingredience aneb co potřebujete

červený rybíz
Na 1 l rybízové šťávy
1 kg cukru krystal (stačí i 900 g)

Postup vaření podle receptu

Celý červený rybíz, včetně stopkových částí, vaříme 25 minut.

Poté ho důkladně propasírujeme přes silné plátno.

Odměříme šťávu. Na 1 litr šťávy přidáme 1 kilogram krystalového cukru a vaříme na nízkém ohni po dobu 35 minut.

Připravenou marmeládu nalijeme do sklenic, důkladně otřeme okraje a sklenice pevně uzavřeme víčky.

Sklenice se zavíčkovaným obsahem na 5 minut otočíme dnem vzhůru, poté je zase otočíme a necháme je vychladnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda je vynikající a osvěžující pochoutka, která se vyrábí z čerstvých rybízů, cukru a citronové šťávy. Je známá svou intenzivní chutí, která kombinuje sladkost a kyselost. Tato marmeláda se skvěle hodí na toast, do dezertů nebo jako ingredience do různých pokrmů. Rybíz obsahuje mnoho vitamínů a antioxidantů, což z marmelády dělá nejen chutnou, ale i zdravou volbu. Je oblíbená po celém světě a v mnoha domácnostech se připravuje jako tradiční zákusek na zimu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (74 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: ovoce, vaření, snadné, běžný den, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, bezlepkové, sladké, letní recepty, vegetarianské, zavařeniny, veganské, džemy, marmelády a povidla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rybízová marmeláda.

Přidat komentář