Pesto z medvědího česneku
Medvědí česnek je surovina, kterou je těžké získat mimo sezónu. Nejefektivnějším způsobem, jak ho zachovat a užít si i během celého roku, je...
Ingredience aneb co potřebujete
120 g medvědího česneku
15 g soli
100 ml kvalitního rostlinného oleje (nejlépe panenského olivového)
Postup vaření podle receptu
Česnekové lístky důkladně omyjeme, osušíme a natrháme na malé kousky.
Tyčovým mixérem rozmixujeme olej s ostatními ingrediencemi v misce, nebo je můžeme nasekat na jemno nožem.
Přisypeme sůl, přidáme zbytek oleje a promícháme.
Pesto vložíme do skleničky, na vrch nalijeme vrstvu oleje, okraje skleničky utřeme čistým hadříkem a skleničku uzavřeme.
Skladujeme v lednici, kde medvědí česnek vydrží až do další sezóny. Po každém použití pesto opět potáhneme olejem, aby bylo skryté a nedostalo se do kontaktu se vzduchem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pesto z medvědího česneku
Pesto z medvědího česneku je lahodná a aromatická pomazánka, která skvěle oživí mnohá jídla. Vyrábí se z čerstvých listů medvědího česneku, olivového oleje, oříšků (např. piniových), parmazánu a citronové šťávy. Tento zdravý a chutný pokrm je ideální na těstoviny, chleba nebo jako dip k zelenině. Medvědí česnek je bohatý na vitamíny a minerály, což z pesto činí nejen chutný, ale i výživný produkt. Je to skvělý způsob, jak využít jarní sezónu a potěšit své chuťové pohárky přírodním způsobem.

Tomáš Rohlena