Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Medvědí česnek je surovina, kterou je těžké získat mimo sezónu. Nejefektivnějším způsobem, jak ho zachovat a užít si i během celého roku, je...

Ingredience aneb co potřebujete

120 g medvědího česneku
15 g soli
100 ml kvalitního rostlinného oleje (nejlépe panenského olivového)

Postup vaření podle receptu

Česnekové lístky důkladně omyjeme, osušíme a natrháme na malé kousky.

Tyčovým mixérem rozmixujeme olej s ostatními ingrediencemi v misce, nebo je můžeme nasekat na jemno nožem.

Přisypeme sůl, přidáme zbytek oleje a promícháme.

Pesto vložíme do skleničky, na vrch nalijeme vrstvu oleje, okraje skleničky utřeme čistým hadříkem a skleničku uzavřeme.

Skladujeme v lednici, kde medvědí česnek vydrží až do další sezóny. Po každém použití pesto opět potáhneme olejem, aby bylo skryté a nedostalo se do kontaktu se vzduchem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku je lahodná a aromatická pomazánka, která skvěle oživí mnohá jídla. Vyrábí se z čerstvých listů medvědího česneku, olivového oleje, oříšků (např. piniových), parmazánu a citronové šťávy. Tento zdravý a chutný pokrm je ideální na těstoviny, chleba nebo jako dip k zelenině. Medvědí česnek je bohatý na vitamíny a minerály, což z pesto činí nejen chutný, ale i výživný produkt. Je to skvělý způsob, jak využít jarní sezónu a potěšit své chuťové pohárky přírodním způsobem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (74 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: snadné, rychlé, běžný den, levné, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, do 30 minut, slovenská, bezlepkové, vegetarianské, nakládání, jarní, medvědí česnek, zavařeniny, veganské, ostatní konzervování potravin

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pesto z medvědího česneku.

Přidat komentář