Hrušková povidla na koláče

Hrušková povidla na koláče
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 180 minut
Porce: 1

Ověřený způsob, jak připravit hrušková povidla, jež se později dají použít do koláčů nebo frgálů. Pomalu pečené hrušky v troubě zaručí, že se z nich získá...

Ingredience aneb co potřebujete

hrušky

Postup vaření podle receptu

Hrušky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme stopku, zbytky okvětních lístků a jádřinec. Slupku necháme.

Hrušky umístíme do pekáče nebo do velkého hrnce, který se vejde do trouby, a dusíme je zakryté v troubě na 180 °C přibližně 2-4 hodiny. Hrušky se zredukují na polovinu, takže jimi můžeme naplnit celý pekáč nebo hrnec.

Doba dušení závisí na tom, kolik a jak šťavnaté hrušky jsou. Během dušení hrušky občas promícháme.

Upečené hrušky necháme vychladnout a poté je rozmělníme pomocí masového mlýnku.

Rozemleté ingredience naplníme do sklenic, otřeme okraje a zavřeme je víčkem. Sterilizujeme 45 minut od chvíle, kdy začnou vařit.

Takto zavařená povidla mohou vydržet až 3 roky. Nejvhodnější jsou hrušky s nízkým obsahem šťávy. Hrušky typu máslovka jsou velmi šťavnaté, takže je třeba při dušení část šťávy odstranit.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hrušková povidla na koláče

Hrušková povidla na koláče jsou lahodnou pochoutkou, která dodá každému pečení jedinečný chuťový zážitek. Tato sladká náplň se připravuje z vyzrálých hrušek, které se pomalu vaří s cukrem a kořením, dokud se nevytvoří hustá, aromatická hmota. Skvěle se hodí nejen do tradičních koláčů, ale i na plnění buchet či jako pomazánka na chleba. Hrušková povidla jsou oblíbená pro svou jemnou chuť a přírodní sladkost, která potěší každého milovníka dezertů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (59 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: ovoce, zavařování, snadné, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, slovenská, bezlepkové, pečení, sladké, letní recepty, podzimní, zavařeniny, veganské, džemy, marmelády a povidla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hrušková povidla na koláče.

Přidat komentář