Hrušková povidla na koláče

Ověřený způsob, jak připravit hrušková povidla, jež se později dají použít do koláčů nebo frgálů. Pomalu pečené hrušky v troubě zaručí, že se z nich získá...
Ingredience aneb co potřebujete
hrušky
Postup vaření podle receptu
Hrušky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme stopku, zbytky okvětních lístků a jádřinec. Slupku necháme.
Hrušky umístíme do pekáče nebo do velkého hrnce, který se vejde do trouby, a dusíme je zakryté v troubě na 180 °C přibližně 2-4 hodiny. Hrušky se zredukují na polovinu, takže jimi můžeme naplnit celý pekáč nebo hrnec.
Doba dušení závisí na tom, kolik a jak šťavnaté hrušky jsou. Během dušení hrušky občas promícháme.
Upečené hrušky necháme vychladnout a poté je rozmělníme pomocí masového mlýnku.
Rozemleté ingredience naplníme do sklenic, otřeme okraje a zavřeme je víčkem. Sterilizujeme 45 minut od chvíle, kdy začnou vařit.
Takto zavařená povidla mohou vydržet až 3 roky. Nejvhodnější jsou hrušky s nízkým obsahem šťávy. Hrušky typu máslovka jsou velmi šťavnaté, takže je třeba při dušení část šťávy odstranit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hrušková povidla na koláče
Hrušková povidla na koláče jsou lahodnou pochoutkou, která dodá každému pečení jedinečný chuťový zážitek. Tato sladká náplň se připravuje z vyzrálých hrušek, které se pomalu vaří s cukrem a kořením, dokud se nevytvoří hustá, aromatická hmota. Skvěle se hodí nejen do tradičních koláčů, ale i na plnění buchet či jako pomazánka na chleba. Hrušková povidla jsou oblíbená pro svou jemnou chuť a přírodní sladkost, která potěší každého milovníka dezertů.