Švestkový kompot

Švestkový kompot
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Pokud máte rádi švestky v koláčích, bublaninách, buňkách nebo knedlích, určitě byste měli ochutnat tento švestkový kompot a využít sladké modrofialové plody…

Ingredience aneb co potřebujete

švestky

Na nálev
1 l vody
300 g cukru

Postup vaření podle receptu

Švestky pečlivě umyjeme a odstraníme pecky. Můžeme je buď ponechat celé, nebo je podélně rozkrojit.

Švestky uspořádáme do sklenic těsně vedle sebe.

Do nádoby vlijeme vodu, přisypeme cukr a necháme ji vařit.

Sklenice naplníme a poté je zalijeme lehce zchladlým nálevem. Hrdla sklenic důkladně otřeme.

Zavřeme víčko a okamžitě sterilizujeme po dobu 20 minut při teplotě 80 °C.

Co jste ještě nevěděli o receptu Švestkový kompot

Švestkový kompot je tradiční český pokrm, který se připravuje z čerstvých nebo sušených švestek. Ty se často vaří s cukrem a kořením, jako je skořice nebo hřebíček, což dodává kompotu vynikající chuť. Tento lahodný dezert může být podáván teplý nebo studený a je oblíbený jako příloha k různým jídlům, nebo jako osvěžující dezert. Švestkový kompot je také skvělým zdrojem vitamínů a vlákniny, což z něj činí zdravou volbu pro každého milovníka ovoce.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: ovoce, zavařování, snadné, rychlé, běžný den, do 100 korun, levné, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, bezlepkové, podzimní, vegetarianské, zavařeniny, veganské, ovocné zavařeniny, švestky, kompoty

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Švestkový kompot.

Přidat komentář