Jablečná povidla

Pokud máte hodně jablek, můžete si z nich udělat povidla. Skvěle se pak hodí jako náplň do koláčů, závinů nebo na palačinky. Jejich...
Ingredience aneb co potřebujete
2,5 kg jablek
600 g cukru
1 vanilkový cukr
50 ml octa
Postup vaření podle receptu
Jablka důkladně vypláchneme, oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle.
Vložíme do hrnce a přidáme cukr, vanilkový cukr a ocet. Vše dobře promícháme a necháme odstát na 24 hodin, občas zamícháme.
Na druhý den uvaříme jablka a pravidelně je mícháme, abychom zamezili připálení. Vaříme, dokud hmota nezhoustne. Na závěr můžeme povidla rozmixovat pomocí ponorného mixéru, ale není to nezbytné.
Horká povidla nalijeme do umytých skleniček, otřeme je na okrajích a důkladně je uzavřeme čistými víčky. Zavařování už není potřeba.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jablečná povidla
Jablečná povidla jsou tradiční český pokrm, který se vyrábí z jablek. Tato lahodná pochoutka se často používá jako náplň do koláčů, buchet nebo jako pomazánka na chleba. Povidla se připravují pomalým vařením, což jim dodává bohatou chuť a příjemnou sladkost. V některých receptech se přidávají i koření, jako je skořice nebo hřebíček, což vytváří jedinečné aroma. Jablečná povidla jsou oblíbená nejen v domácí kuchyni, ale i jako součást tradičního vánočního pečení.