Domácí kečup

Není to jen pro děti, mnozí dospělí si také nedovedou představit jídlo bez kečupu. Pokud máte doma hodně rajčat a nevíte, co s nimi udělat, určitě vyzkoušejte přípravu domácího…
Ingredience aneb co potřebujete
2 kg rajčat
250 g neloupaných jablek
250 g cibule
1 lžíce soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivé papriky (nebo 1 feferonka)
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
Postup vaření podle receptu
Omytá rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na plátky a povaříme s octem, solí, paprikou, hřebíčky, novým kořením a pepřem.
Kuchaříme po dobu jedné a půl hodiny.
Poté přidáme cukr a vaříme bez pokličky dalších 15 minut, případně i déle, aby kečup zhoustnul.
Po uvaření vše rozdrtíme, scedíme a přesuneme do sklenic, otřeme okraje a pevně uzavřeme víčky.
Pokud kečup nevyužíváme často, měli bychom jej zavařit, aby měl delší trvanlivost a neztratil kvalitu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí kečup
Domácí kečup je skvělou alternativou k průmyslově vyráběným produktům, díky čemuž máte nad kontrolu nad ingrediencemi. Vytvoříte ho snadno z čerstvých rajčat, cibule, česneku a různých koření, což mu dodá jedinečnou chuť. Můžete experimentovat s množstvím cukru a octa podle své chuti. Domácí kečup se skvěle hodí k grilovaným pokrmům, hranolkům nebo jako součást sendvičů. Připravte si ho ve větším množství a uchovejte v lednici, abyste si mohli dopřát jeho lákavou chuť kdykoli. Uvidíte, že si ho zamilujete!