Marmeláda z rajčat

Marmeláda z rajčat
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Porce: 1

Marmeláda nemusí být pouze ovocná. Rajčatová marmeláda má chuť, která se příliš neliší od meruňkové, takže ji můžete bez obav použít i do…

Ingredience aneb co potřebujete

3 kg rajčat
1,3 kg cukru krystal
2 vanilkové cukry
3 sáčky Pektogelu
2 lžičky kyseliny citronové
150 ml rumu

Postup vaření podle receptu

Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a vaříme je, což trvá asi hodinu. Poté je přepasírujeme, přidáme cukr a dva vanilkové cukry a pomalu vaříme ještě jednu hodinu.

Před koncem vaření přidáme Pektogel, citronovou kyselinu a rum.

Sklenice umyjeme horkou vodou, naplníme je, otřeme okraje a po uzavření čistými víčky je otočíme dnem vzhůru, aby vychladly. Neprovádíme zavařování.

Co jste ještě nevěděli o receptu Marmeláda z rajčat

Marmeláda z rajčat je unikátní a chutný přírodní produkt, který spojuje sladkost a jemnou kyselost zralých rajčat. Je ideální jako doplněk k sýrům, masům nebo na toast. Výroba této marmelády zahrnuje vaření rajčat s cukrem, citronovou šťávou a kořením, což vytváří konzistenci podobnou tradiční marmeládě. Je oblíbená v gastronomii jako netradiční pochoutka a skvělý způsob, jak využít přebytek rajčat během sezóny. Přidejte ji do svých kulinářských experimentů a objevte novou dimenzi chuti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (43 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: rajčata, vaření, snadné, běžný den, česká, snadný, bezlepkové, sladké, letní recepty, zavařeniny, džemy, marmelády a povidla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Marmeláda z rajčat.

Přidat komentář