Pečený čaj

Pečený čaj
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Zimní večery se brzy ochladí a protáhnou. Připravme se a udělejme si zásoby vynikajícího a aromatického pečeného čaje. Připravíme si z něj chutnou...

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg rybízu
1 kg letního ovoce
750 g cukru
2 lžičky skořice
4 hvězdičky badyánu
5 hřebíčků
2 citrony nejlépe v bio kvalitě
200 ml rumu (nemusí být)

Postup vaření podle receptu

Větší kusy ovoce nakrájíme na malé kostičky, včetně oloupaného citronu, a dáme je do pekáče. Přidáme drobné ovoce a posypeme cukrem. Na závěr přidáme koření a vše důkladně promícháme.

Pečeme v již vyhřáté troubě na teplotu 180-200 °C zhruba 30 minut. Během pečení je dobré směs přibližně dvakrát promíchat.

Po upečení ihned přidáme rum a rychle promícháme.

Přelijeme do čistých nádob, otřeme okraje, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, podobně jako u marmelády.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pečený čaj

Pečený čaj je oblíbený český nápoj, který se vyrábí z čerstvého ovoce, koření a čaje. Tento lahodný nápoj se připravuje pečením nakrájeného ovoce, často jablek, hrušek nebo švestek, spolu s cukrem a skořicí. Po upečení se směs smísí s čajem a výsledkem je aromatický a chutný nápoj, ideální zejména pro zimní období. Pečený čaj je nejen lahodný, ale také plný vitamínů, což z něj činí skvělou alternativu k umělým nápojům.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (119 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: ovoce, zavařování, snadné, běžný den, česká, snadný, slovenská, bezlepkové, pečení, letní recepty, zavařeniny, ovocné zavařeniny, alkoholické

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pečený čaj.

Přidat komentář