Pečený čaj

Zimní večery se brzy ochladí a protáhnou. Připravme se a udělejme si zásoby vynikajícího a aromatického pečeného čaje. Připravíme si z něj chutnou...
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg rybízu
1 kg letního ovoce
750 g cukru
2 lžičky skořice
4 hvězdičky badyánu
5 hřebíčků
2 citrony nejlépe v bio kvalitě
200 ml rumu (nemusí být)
Postup vaření podle receptu
Větší kusy ovoce nakrájíme na malé kostičky, včetně oloupaného citronu, a dáme je do pekáče. Přidáme drobné ovoce a posypeme cukrem. Na závěr přidáme koření a vše důkladně promícháme.
Pečeme v již vyhřáté troubě na teplotu 180-200 °C zhruba 30 minut. Během pečení je dobré směs přibližně dvakrát promíchat.
Po upečení ihned přidáme rum a rychle promícháme.
Přelijeme do čistých nádob, otřeme okraje, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, podobně jako u marmelády.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečený čaj
Pečený čaj je oblíbený český nápoj, který se vyrábí z čerstvého ovoce, koření a čaje. Tento lahodný nápoj se připravuje pečením nakrájeného ovoce, často jablek, hrušek nebo švestek, spolu s cukrem a skořicí. Po upečení se směs smísí s čajem a výsledkem je aromatický a chutný nápoj, ideální zejména pro zimní období. Pečený čaj je nejen lahodný, ale také plný vitamínů, což z něj činí skvělou alternativu k umělým nápojům.