Rybízovo-jostový džem

Celé červené ríbezle i s paličkami vaříme 25 minut. Poté je rozmixujeme a přefiltrujeme šťávu. Změříme její objem, na 1 litr šťávy přidáme 1 kilogram krystalového cukru a vaříme dál.
Ingredience aneb co potřebujete
1 l rybízové šťávy
1 kg cukru
josta - množství dle chuti
Postup vaření podle receptu
Celé červené rybízky i se stopkami vaříme 25 minut.
Následně je přefiltrujeme.
Změříme šťávu, na každý 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a poté vaříme na nízkém ohni po dobu 20 minut.
Přidáme omytou jostu a vaříme na nízkém plameni po dobu 15 minut.
Prestreme do fliaš, zavrieme ich viečkom, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Následne odložíme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rybízovo-jostový džem
Rybízovo-jostový džem je lahodnou delikatesou, která spojuje osvěžující chuť černého rybízu a sladké josty. Jeho intenzivní barva a výrazná chuť dokonale oživují snídaně nebo dezerty. Tento džem je bohatý na vitamíny a antioxidanty, což z něj činí zdravou volbu do každé domácnosti. Vyniká i svou univerzálností – skvěle se hodí na chleba, jako příloha k sýru nebo jako náplň do pečiva. Příprava rybízovo-jostového džemu je jednoduchá a přináší radost z domácího vaření.