Rybízovo-jostový džem

Rybízovo-jostový džem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Celé červené ríbezle i s paličkami vaříme 25 minut. Poté je rozmixujeme a přefiltrujeme šťávu. Změříme její objem, na 1 litr šťávy přidáme 1 kilogram krystalového cukru a vaříme dál.

Ingredience aneb co potřebujete

1 l rybízové šťávy
1 kg cukru
josta - množství dle chuti

Postup vaření podle receptu

Celé červené rybízky i se stopkami vaříme 25 minut.

Následně je přefiltrujeme.

Změříme šťávu, na každý 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a poté vaříme na nízkém ohni po dobu 20 minut.

Přidáme omytou jostu a vaříme na nízkém plameni po dobu 15 minut.

Prestreme do fliaš, zavrieme ich viečkom, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Následne odložíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rybízovo-jostový džem

Rybízovo-jostový džem je lahodnou delikatesou, která spojuje osvěžující chuť černého rybízu a sladké josty. Jeho intenzivní barva a výrazná chuť dokonale oživují snídaně nebo dezerty. Tento džem je bohatý na vitamíny a antioxidanty, což z něj činí zdravou volbu do každé domácnosti. Vyniká i svou univerzálností – skvěle se hodí na chleba, jako příloha k sýru nebo jako náplň do pečiva. Příprava rybízovo-jostového džemu je jednoduchá a přináší radost z domácího vaření.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: zavařování, vaření, slovenská, sladké, letní recepty, náročné, náročný, zavařeniny, džemy, marmelády a povidla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rybízovo-jostový džem.

Přidat komentář