Marmeláda z jahod a rebarbory

Marmeláda z jahod a rebarbory
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Porce: 1

Domácí marmelády získávají na popularitě. Pokud hledáte něco nového a nezvyklého, zkuste ochutit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou...

Ingredience aneb co potřebujete

250 g jahod
750 g rebarbory
500 g želírovacího cukru 2 1
1 celá skořice

Postup vaření podle receptu

Jahody důkladně opláchneme, odstraníme stonky a necháme je okapat. Poté je podle velikosti nakrájíme na čtvrtiny nebo na půlky a přesuneme do většího hrnce.

Oloupeme rebarboru, nařežeme ji na menší kousky a smícháme ji s jahodami.

Jahody s rebarborou posypeme cukrem a důkladně promícháme. Přidáme skořici, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté skořici vyndáme a marmeládu rozmixujeme.

Sklenice i se víčky povaříme, dobře je osušíme čistou utěrkou a naplníme horkou marmeládou.

Vyčistíme hrdla, uzavřeme je, položíme na víčko na 5 minut, potom otočíme a necháme marmeládu vychladnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Marmeláda z jahod a rebarbory

Marmeláda z jahod a rebarbory je delikátní kombinací sladkých jahod a kyselé rebarbory, která vytváří jedinečný chutový zážitek. Tento džem je ideální pro mazání na chleba, přidávání do jogurtu nebo jako náplň do koláčů. Příprava je jednoduchá – stačí pouze ovoce, cukr a trocha citrónové šťávy. Marmeláda nejen skvěle chutná, ale také přináší výhody z živin obsažených v jahodách a rebarboře. Je to dokonalá pochoutka pro jaro a léto, která potěší každého milovníka ovocných dezertů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: vaření, snadné, česká, snadný, bezlepkové, letní recepty, vegetarianské, rebarbora, zavařeniny, džemy, marmelády a povidla, jahody

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Marmeláda z jahod a rebarbory.

Přidat komentář