Marmeláda z jahod a rebarbory

Domácí marmelády získávají na popularitě. Pokud hledáte něco nového a nezvyklého, zkuste ochutit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g jahod
750 g rebarbory
500 g želírovacího cukru 2 1
1 celá skořice
Postup vaření podle receptu
Jahody důkladně opláchneme, odstraníme stonky a necháme je okapat. Poté je podle velikosti nakrájíme na čtvrtiny nebo na půlky a přesuneme do většího hrnce.
Oloupeme rebarboru, nařežeme ji na menší kousky a smícháme ji s jahodami.
Jahody s rebarborou posypeme cukrem a důkladně promícháme. Přidáme skořici, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté skořici vyndáme a marmeládu rozmixujeme.
Sklenice i se víčky povaříme, dobře je osušíme čistou utěrkou a naplníme horkou marmeládou.
Vyčistíme hrdla, uzavřeme je, položíme na víčko na 5 minut, potom otočíme a necháme marmeládu vychladnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marmeláda z jahod a rebarbory
Marmeláda z jahod a rebarbory je delikátní kombinací sladkých jahod a kyselé rebarbory, která vytváří jedinečný chutový zážitek. Tento džem je ideální pro mazání na chleba, přidávání do jogurtu nebo jako náplň do koláčů. Příprava je jednoduchá – stačí pouze ovoce, cukr a trocha citrónové šťávy. Marmeláda nejen skvěle chutná, ale také přináší výhody z živin obsažených v jahodách a rebarboře. Je to dokonalá pochoutka pro jaro a léto, která potěší každého milovníka ovocných dezertů.