Domácí kečup

Mnoho dětí i dospělých se neobejde bez kečupu. A pokud máte doma tolik rajčat, že si nevíte rady, vyzkoušejte si vyrobit vlastní…
Ingredience aneb co potřebujete
2 kg rajčat
250 g neloupaných jablek
250 g cibule
1 lžíce soli
125 ml octa
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce pálivé papriky (nebo 1 feferonka)
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
150 g cukru
Postup vaření podle receptu
Omytá rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kroužky a povaříme s octem, solí, paprikou, hřebíčky, novým kořením a pepřem.
Připravujeme jídlo po dobu jedné a půl hodiny.
Poté přidáme cukr a vaříme bez poklopu dalších 15 minut (můžeme i déle), aby kečup měl hustší konzistenci.
Po uvaření všechno rozmixujeme, prolijeme a nalijeme do sklenic, otřeme okraje a důkladně je uzavřeme víčky.
Pokud kečup doma používáme zřídka, měli bychom ho zavařit, aby měl delší trvanlivost a nesplnil se.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí kečup
Domácí kečup je vynikající alternativa k průmyslově vyráběným variantám, které často obsahují konzervanty a umělá dochucovadla. Příprava je jednoduchá a vyžaduje pouze čerstvé rajčata, ocet, cukr a koření podle chuti. Můžete experimentovat s různými bylinkami, jako je bazalka nebo oregano, a vytvořit si tak svou vlastní unikátní recepturu. Domácí kečup je nejen chutný, ale také zdravější a ekologičtější volbou, kterou ocení celá rodina. Skvěle se hodí k hamburgerům, hranolkům či jako dip k zeleninovým snackům.