Česnekové pesto

Česnekové pesto
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Pupeny česneku paličáku nejsou tak výrazně pikantní jako jeho stroužky. Lze z nich vytvořit snadné pesto, které obohatí pokrmy o česnekovou aroma.

Ingredience aneb co potřebujete

česnekové květní stvoly
sůl
olivový olej

Postup vaření podle receptu

Z odříznutých stvolů česneku odstraníme květy a nakrájíme je na malé kousky. Do nádoby tyčového mixéru přidáme malé množství olivového oleje, osolíme a přidáme nakrájené stvoly.

Při blendování na kašičku postupně přidáváme jak nasekané stvoly, tak olej, abychom dosáhli požadované konzistence.

Pasty rozdělíme do malých skleniček a uložíme do lednice. Chutě pasty můžeme doladit například přidáním pepře.

Co jste ještě nevěděli o receptu Česnekové pesto

Česnekové pesto je lahodná italská omáčka, která se připravuje ze čerstvého bazalkového listí, česneku, olivového oleje, piniových oříšků a parmezánu. Tato kombinace surovin vytváří bohatou a aromatickou pastu, která se skvěle hodí k těstovinám, jako dip nebo na čerstvý chléb. Pesto si lze snadno připravit doma a je ideální pro milovníky intenzivních chutí. Navíc je nejen chutné, ale i zdravé, protože obsahuje mnoho prospěšných látek a antioxidantů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (46 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: Zelenina, zavařování, snadné, rychlé, slané, česká, snadný, do 30 minut, bezlepkové, letní recepty, vegetarianské, zavařeniny, veganské, ostatní konzervování potravin, raw

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Česnekové pesto.

Přidat komentář