Rakytníkový džem

Rakytníkový džem
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Rakytník přináší mnoho přínosů pro naše zdraví. Je bohatý na vitamín C, pomáhá proti únavě a posiluje imunitní systém. Z rakytníku lze…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg rakytníku (plody)
1 kg cukru

Postup vaření podle receptu

Omyjeme plody rakytníku, vložíme je do hrnce a uvaříme do měkka.

Pak to přeceďte přes síto.

Opět vložíme do hrnce, ohřejeme až k varu a vmícháme cukr.

Při neustálém míchání vaříme po dobu 5 minut.

Okamžitě naléváme do sklenic, uzavřeme je víčky a otočíme dnem vzhůru.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rakytníkový džem

Rakytníkový džem je delikátní a zdravý produkt vyrobený z plodů rakytníku, známého pro své výjimečné nutriční vlastnosti. Obsahuje vysoké množství vitaminu C, antioxidantů a zdravých tuků, což přispívá k posílení imunity a celkovému zdraví. Tento džem má výraznou, kyselo-sladkou chuť, která se skvěle hodí k toastům, palačinkám nebo jako doplněk k sýrům. Rakytníkový džem je nejen chutný, ale také výborný pro přípravu různých dezertů či jako přísada do smoothie.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: vaření, snadné, rychlé, běžný den, snadný, zdravé, bezlepkové, sladké, podzimní, vegetarianské, zavařeniny, veganské, džemy, marmelády a povidla, evropská, asijská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rakytníkový džem.

Přidat komentář