Rakytníkový džem

Rakytník přináší mnoho přínosů pro naše zdraví. Je bohatý na vitamín C, pomáhá proti únavě a posiluje imunitní systém. Z rakytníku lze…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg rakytníku (plody)
1 kg cukru
Postup vaření podle receptu
Omyjeme plody rakytníku, vložíme je do hrnce a uvaříme do měkka.
Pak to přeceďte přes síto.
Opět vložíme do hrnce, ohřejeme až k varu a vmícháme cukr.
Při neustálém míchání vaříme po dobu 5 minut.
Okamžitě naléváme do sklenic, uzavřeme je víčky a otočíme dnem vzhůru.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rakytníkový džem
Rakytníkový džem je delikátní a zdravý produkt vyrobený z plodů rakytníku, známého pro své výjimečné nutriční vlastnosti. Obsahuje vysoké množství vitaminu C, antioxidantů a zdravých tuků, což přispívá k posílení imunity a celkovému zdraví. Tento džem má výraznou, kyselo-sladkou chuť, která se skvěle hodí k toastům, palačinkám nebo jako doplněk k sýrům. Rakytníkový džem je nejen chutný, ale také výborný pro přípravu různých dezertů či jako přísada do smoothie.