Dušené hovězí maso

Maso umejeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli jemně nasekáme. Na sádle osmažíme cibuli, poté přidáme maso. Osolíme a přidáme koření…
Ingredience aneb co potřebujete
hovězí maso (kližka, ořez)
sádlo
cibule
sůl
mletý pepř
špetka drceného kmínu
Postup vaření podle receptu
Maso umyjeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli jemně nasekáme. Na sádle v kastrolu osmahneme cibuli a následně přidáme maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud není téměř měkké.
Připravenou směs vlijeme do sklenic zhruba do dvou třetin až tří čtvrtin jejich obsahu, uzavřeme víčky s červeným gumovým těsněním (které stále lze zakoupit) a sterilizujeme při teplotě 100°C po dobu 60 minut. Druhý den proces sterilizace zopakujeme. Po vychladnutí sklenice uložíme na chladné místo.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dušené hovězí maso
Dušené hovězí maso je oblíbeným pokrmem, který se vyznačuje svou šťavnatostí a lahodnou chutí. Příprava zahrnuje pomalé vaření masa s aromatickou zeleninou, jako jsou mrkev, cibule a celer, což vytváří neodolatelnou omáčku. Tento pokrm je ideální na podzimní a zimní večery, kdy zahřeje a potěší domáckou atmosférou. Často se podává s bramborovým nebo knedlíkovým přílohou, díky čemuž tvoří kompletní a sytý pokrm. Dušené hovězí maso je také skvělou volbou pro rodinné oslavy a slavnostní příležitosti.