Dušené hovězí maso

Dušené hovězí maso
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso umejeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli jemně nasekáme. Na sádle osmažíme cibuli, poté přidáme maso. Osolíme a přidáme koření…

Ingredience aneb co potřebujete

hovězí maso (kližka, ořez)
sádlo
cibule
sůl
mletý pepř
špetka drceného kmínu

Postup vaření podle receptu

Maso umyjeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli jemně nasekáme. Na sádle v kastrolu osmahneme cibuli a následně přidáme maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud není téměř měkké.

Připravenou směs vlijeme do sklenic zhruba do dvou třetin až tří čtvrtin jejich obsahu, uzavřeme víčky s červeným gumovým těsněním (které stále lze zakoupit) a sterilizujeme při teplotě 100°C po dobu 60 minut. Druhý den proces sterilizace zopakujeme. Po vychladnutí sklenice uložíme na chladné místo.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dušené hovězí maso

Dušené hovězí maso je oblíbeným pokrmem, který se vyznačuje svou šťavnatostí a lahodnou chutí. Příprava zahrnuje pomalé vaření masa s aromatickou zeleninou, jako jsou mrkev, cibule a celer, což vytváří neodolatelnou omáčku. Tento pokrm je ideální na podzimní a zimní večery, kdy zahřeje a potěší domáckou atmosférou. Často se podává s bramborovým nebo knedlíkovým přílohou, díky čemuž tvoří kompletní a sytý pokrm. Dušené hovězí maso je také skvělou volbou pro rodinné oslavy a slavnostní příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: hovězí maso, zavařování, restování, běžný den, česká, dušení, středně náročný, zavařeniny, zavařené masné výrobky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dušené hovězí maso.

Přidat komentář