Hrušková povidla na koláče

Hrušková povidla na koláče
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 180 minut
Porce: 1

Osvědčený postup na přípravu hruškových povidel, jež později použijeme na koláče nebo frgály. Pomalu pečené hrušky v troubě zajistí, že se z nich bez…

Ingredience aneb co potřebujete

hrušky

Postup vaření podle receptu

Hrušky důkladně omyjeme, rozpůlíme je na čtvrtiny, zbavíme se stopky, zbytku okvětního lístku a jádřince. Slupku necháme.

Hrušky umístíme do pekáče nebo do velkého hrnce vhodného do trouby a dusíme je přikryté při teplotě 180 °C přibližně 2 až 4 hodiny. Hrušky se během dušení zmenší na polovinu, což nám umožní naplnit celý pekáč či hrnec.

Čas dušení závisí na tom, kolik a jak šťavnaté jsou hrušky. Během procesu je hrušky potřeba několikrát promíchat.

Upečené hrušky necháme zchladnout a poté je mletíme na masovém mlýnku.

Mletou směs plníme do sklenic, které otřeme na okrajích a zakryjeme víčky. Sterilizujeme po dobu 45 minut od dosažení varu.

Tento způsob zavaření povidel zajistí jejich trvanlivost až 3 roky. Nejvhodnější jsou hrušky, které mají méně šťávy. U odrůdy máslovka, která je velmi šťavnatá, je důležité během vaření šťávu průběžně odebírat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hrušková povidla na koláče

Hrušková povidla na koláče jsou vynikající a chutnou delikatesou, která se skvěle hodí jako náplň do různých druhů pečiva. Vyrobená z vyzrálých hrušek, cukru a koření, mají jemnou a sladkou chuť s nádechem exotiky. Povidla se často používají do ovocných koláčů, buchet nebo jako pomazánka na chleba. Jejich příprava je jednoduchá a nevyžaduje mnoho ingrediencí, což z nich činí oblíbenou volbu pro domácí pečení. Hrušková povidla nejen že potěší vaše chuťové pohárky, ale také přinášejí vůni podzimního fruitu do vaší kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (59 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: ovoce, zavařování, snadné, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, slovenská, bezlepkové, pečení, sladké, letní recepty, podzimní, zavařeniny, veganské, džemy, marmelády a povidla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hrušková povidla na koláče.

Přidat komentář