Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Porce: 1

Klasická rajčatová passata, obohacená o bazalku, je ideální pro různá italská jídla. Výborná omáčka na pizzu a těstoviny. Při...

Ingredience aneb co potřebujete

čerstvá rajčata
olivový olej
čerstvá bazalka
sůl
Na 1 kg hotového protlaku
3 lžíce oleje
7-8 lístků bazalky
sůl podle chuti

Postup vaření podle receptu

Rajčata důkladně opláchneme, rozdělíme je na poloviny a pomocí lžíce vyndáme dužninu. Bazalku nasekáme na větší kousky. Připravíme a vydezinfikujeme sklenice a jejich víčka.

Rajčata nakrájená na kousky dáme do hrnce, přidáme malé množství vody a při občasném míchání je vaříme v nezakrytém hrnci, dokud se nerozvaří.

Uvařená rajčata protlačíme přes síto nebo pasírovač.

Vložíme hmotu zpět do hrnce, přidáme olej a sůl a pomalu vaříme, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Na závěr do horkých rajčat přidáme nasekanou bazalku.

Naplníme sterilizované sklenice a zpracujeme je při teplotě 85 °C po dobu 35 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Rajčatová omáčka s bazalkou, známá jako Sugo di pomodoro al basilico, je základním kamenem italské kuchyně. Tato chutná omáčka se připravuje z čerstvých rajčat, které se vaří dohladka s aromatickým česnekem a čerstvou bazalkou. Vytváří se tak dokonalá harmonie chutí, která skvěle doplňuje těstoviny, pizzu nebo jako základ pro různé pokrmy. Díky jednoduchosti její přípravy se stala oblíbenou volbou pro domácí vaření a dodává každému jídlu jedinečný italský nádech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (39 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: rajčata, zavařování, vaření, oběd, snadné, běžný den, snadný, letní recepty, bylinky, zavařeniny, zeleninové zavařeniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico).

Přidat komentář