Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Klasická rajčatová passata, obohacená o bazalku, je ideální pro různá italská jídla. Výborná omáčka na pizzu a těstoviny. Při...
Ingredience aneb co potřebujete
čerstvá rajčata
olivový olej
čerstvá bazalka
sůl
Na 1 kg hotového protlaku
3 lžíce oleje
7-8 lístků bazalky
sůl podle chuti
Postup vaření podle receptu
Rajčata důkladně opláchneme, rozdělíme je na poloviny a pomocí lžíce vyndáme dužninu. Bazalku nasekáme na větší kousky. Připravíme a vydezinfikujeme sklenice a jejich víčka.
Rajčata nakrájená na kousky dáme do hrnce, přidáme malé množství vody a při občasném míchání je vaříme v nezakrytém hrnci, dokud se nerozvaří.
Uvařená rajčata protlačíme přes síto nebo pasírovač.
Vložíme hmotu zpět do hrnce, přidáme olej a sůl a pomalu vaříme, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Na závěr do horkých rajčat přidáme nasekanou bazalku.
Naplníme sterilizované sklenice a zpracujeme je při teplotě 85 °C po dobu 35 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Rajčatová omáčka s bazalkou, známá jako Sugo di pomodoro al basilico, je základním kamenem italské kuchyně. Tato chutná omáčka se připravuje z čerstvých rajčat, které se vaří dohladka s aromatickým česnekem a čerstvou bazalkou. Vytváří se tak dokonalá harmonie chutí, která skvěle doplňuje těstoviny, pizzu nebo jako základ pro různé pokrmy. Díky jednoduchosti její přípravy se stala oblíbenou volbou pro domácí vaření a dodává každému jídlu jedinečný italský nádech.