Levandulový med (sirup)

Opláchneme větve a vložíme je do hrnce s vodou, poté přidáme důkladně umyté a nakrájené citrony spolu se skořicí. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 15 minut.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g levandule (nati v plném květu)
3 citróny
3 kousky skořice vcelku
1,5-2 kg cukru
750-1000 ml vody
Postup vaření podle receptu
Opláchneme větve a vložíme je do hrnce s vodou. Přidáme důkladně umyté a nakrájené citrony a skořici. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 15 minut.
Odstraníme z varné plochy a necháme louhovat po dobu 24 hodin. Následující den scedíme výluh, znovu přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme cukr, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Horký levandulový sirup, případně med, nalijeme do sklenic, uzavřeme víčky a dále nezavařujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Levandulový med (sirup)
Levandulový med, často označován jako levandulový sirup, je lahodná delikatesa, která spojuje jemnou chuť medu s aromatickými květy levandule. Tento sirup se vyrábí macerováním sušených květů levandule v medu, což vytváří osvěžující a květinovou chuť. Levandulový med je skvělý jako sladidlo do čaje, na palačinky nebo do dezertů. Kromě své vynikající chuti přináší také uklidňující účinky, které pomáhají relaxovat a zlepšovat náladu. Je to ideální volba pro ty, kdo chtějí vyzkoušet něco originálního a zdravého.