Rakytníkový džem
Rakytník přináší mnoho prospěšných účinků pro naše zdraví. Obsahuje vitamin C, podporuje odolnost proti únavě a zvyšuje imunitu. Z rakytníku můžete…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg rakytníku (plody)
1 kg cukru
Postup vaření podle receptu
Omyté plody rakytníku vložíme do hrnce a uvaříme je.
Poté to prolijeme přes sítko.
Opět vložíme do hrnce, přivedeme k varu a nasypeme cukr.
Při neustálém míchání vaříme po dobu 5 minut.
Okamžitě plníme do sklenic, uzavřeme je víčkem a otočíme vzhůru nohama.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rakytníkový džem
Rakytníkový džem je lahodná pochoutka vyrobená z plodů rakytníku, který je známý svými blahodárnými účinky na zdraví. Tento džem se vyznačuje intenzivní chutí a výraznou oranžovou barvou. Rakytník je bohatý na vitamin C, antioxidanty a další živiny, které posilují imunitu a podporují zdraví pleti. Džem lze podávat s pečivem, do jogurtu nebo jako přísadu do dezertů, čímž obohatí každé jídlo o svou jedinečnou chuť a výživové hodnoty.

Tomáš Rohlena