Rakytníkový džem

Rakytníkový džem
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Rakytník přináší mnoho prospěšných účinků pro naše zdraví. Obsahuje vitamin C, podporuje odolnost proti únavě a zvyšuje imunitu. Z rakytníku můžete…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg rakytníku (plody)
1 kg cukru

Postup vaření podle receptu

Omyté plody rakytníku vložíme do hrnce a uvaříme je.

Poté to prolijeme přes sítko.

Opět vložíme do hrnce, přivedeme k varu a nasypeme cukr.

Při neustálém míchání vaříme po dobu 5 minut.

Okamžitě plníme do sklenic, uzavřeme je víčkem a otočíme vzhůru nohama.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rakytníkový džem

Rakytníkový džem je lahodná pochoutka vyrobená z plodů rakytníku, který je známý svými blahodárnými účinky na zdraví. Tento džem se vyznačuje intenzivní chutí a výraznou oranžovou barvou. Rakytník je bohatý na vitamin C, antioxidanty a další živiny, které posilují imunitu a podporují zdraví pleti. Džem lze podávat s pečivem, do jogurtu nebo jako přísadu do dezertů, čímž obohatí každé jídlo o svou jedinečnou chuť a výživové hodnoty.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zavařování
Štítky: vaření, snadné, rychlé, běžný den, snadný, zdravé, bezlepkové, sladké, podzimní, vegetarianské, zavařeniny, veganské, džemy, marmelády a povidla, evropská, asijská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rakytníkový džem.

Přidat komentář