Domácí kečup 2

Pokud máte hodně rajčat a nevíte co s nimi, vyzkoušejte domácí kečup. Konzistenci má stejnou jako kupovaný a chuťově je ještě lepší.
Ingredience aneb co potřebujete
2 kg hodně zralých rajčat
25 dkg cibule
25 dkg jablko
1 špetka mletá skořice
15 dkg cukr
1 lžička mletá sladká paprika
2 ks bobkový list
5 kuliček celé nové koření
150 ml voda
150 ml 8% ocet
1 lžíce sůl
3 ks hřebíček
10 kuliček celý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Do hrnce si dáme omytá a přepůlená rajčata, očištěná jablka, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli. Pak přidáme ocet, cukr a koření. Vše vaříme za občasného míchání do zhoustnutí, asi 1 hodinu. Poté směs ponorným mixerem rozmixujeme, propasírujeme přes husté síto a kečup nalijeme do skleniček. Sterilujeme 20 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí kečup 2
Domácí kečup 2 je lahodný a jednoduchý recept, který přináší chuťová potěšení do každého pokrmu. Můžete si ho snadno připravit z čerstvých rajčat, cibule a aromatických koření. Tento kečup je ideálním doplňkem k grilovanému masu, hranolkům nebo jako základna pro omáčky. Díky domácí přípravě máte plnou kontrolu nad složením a množstvím cukru, což z něj činí zdravější alternativu k kupovaným variantám. Uložte si ho do sklenice a užívejte si jeho jedinečnou chuť po celý rok!