Langoše se zakysanou smetanou

Velmi jednoduchá příprava langošů.
Ingredience aneb co potřebujete
3 dkg kvasnice
1/4 l mléko
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky cukr
1/2 kg hladká mouka
1 ks vejce
200 ml kysaná smetana
na ozdobu 1/4 kg tvrdý sýr
na potření 2 lžíce máslo
5 stroužků česnek
5 lžic kečup
Postup vaření podle receptu
Do mísy přidáme mouku, droždí, mléko, sůl, cukr, vejce a kysanou smetanu.
Těsto pěkně vyhněteme, přikryjeme a dáme na půl hoďky kynout do lednice (těsto tam vydrží i několik dní).
Z takhle vykynutého těsta si uděláme placky, které pak smažíme na pánvi.
Langoše potíráme již dříve rozetřeným česnekem v rozpuštěném másle. Pak jej ještě posypeme nastrouhaným sýrem a přidáme kečup. Všeho podle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Langoše se zakysanou smetanou
Langoše se zakysanou smetanou jsou oblíbeným pokrmem, který se často objevuje na trzích a festivalech. Tento tradiční smažený chléb má křupavou kůrku a měkký vnitřek, což z něj činí lahodnou pochoutku. Podává se s bohatou vrstvou zakysané smetany, která dodává jídlu jemnou chuť a krémovou texturu. Langoše mohou být také doplněny česnekem, sýrem nebo různými omáčkami podle chuti. Tento pokrm je oblíbený nejen v Česku, ale i na Slovensku a v dalších evropských zemích.