Langoše se zakysanou smetanou

Langoše se zakysanou smetanou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Velmi jednoduchá příprava langošů.

Ingredience aneb co potřebujete

3 dkg kvasnice
1/4 l mléko
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky cukr
1/2 kg hladká mouka
1 ks vejce
200 ml kysaná smetana
na ozdobu 1/4 kg tvrdý sýr
na potření 2 lžíce máslo
5 stroužků česnek
5 lžic kečup

Postup vaření podle receptu

Do mísy přidáme mouku, droždí, mléko, sůl, cukr, vejce a kysanou smetanu.

Těsto pěkně vyhněteme, přikryjeme a dáme na půl hoďky kynout do lednice (těsto tam vydrží i několik dní).

Z takhle vykynutého těsta si uděláme placky, které pak smažíme na pánvi.

Langoše potíráme již dříve rozetřeným česnekem v rozpuštěném másle. Pak jej ještě posypeme nastrouhaným sýrem a přidáme kečup. Všeho podle chuti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Langoše se zakysanou smetanou

Langoše se zakysanou smetanou jsou oblíbeným pokrmem, který se často objevuje na trzích a festivalech. Tento tradiční smažený chléb má křupavou kůrku a měkký vnitřek, což z něj činí lahodnou pochoutku. Podává se s bohatou vrstvou zakysané smetany, která dodává jídlu jemnou chuť a krémovou texturu. Langoše mohou být také doplněny česnekem, sýrem nebo různými omáčkami podle chuti. Tento pokrm je oblíbený nejen v Česku, ale i na Slovensku a v dalších evropských zemích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Vegetariánské, Dobroty
Štítky: chuťovka, vegetariánský recept, slovenská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Langoše se zakysanou smetanou.

Přidat komentář