Langoše se zakysanou smetanou
 
    Velmi jednoduchá příprava langošů.
Ingredience aneb co potřebujete
3 dkg  kvasnice
1/4 l  mléko
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky  cukr
1/2 kg  hladká mouka
1 ks  vejce
200 ml   kysaná smetana
na ozdobu 1/4 kg  tvrdý sýr
na potření 2 lžíce  máslo
5 stroužků  česnek
5 lžic  kečup
Postup vaření podle receptu
Do mísy přidáme mouku, droždí, mléko, sůl, cukr, vejce a kysanou smetanu.
Těsto pěkně vyhněteme, přikryjeme a dáme na půl hoďky kynout do lednice (těsto tam vydrží i několik dní).
Z takhle vykynutého těsta si uděláme placky, které pak smažíme na pánvi.
Langoše potíráme již dříve rozetřeným česnekem v rozpuštěném másle. Pak jej ještě posypeme nastrouhaným sýrem a přidáme kečup. Všeho podle chuti.
Co jste ještě nevěděli o receptu Langoše se zakysanou smetanou
Langoše se zakysanou smetanou jsou oblíbeným pokrmem, který se často objevuje na trzích a festivalech. Tento tradiční smažený chléb má křupavou kůrku a měkký vnitřek, což z něj činí lahodnou pochoutku. Podává se s bohatou vrstvou zakysané smetany, která dodává jídlu jemnou chuť a krémovou texturu. Langoše mohou být také doplněny česnekem, sýrem nebo různými omáčkami podle chuti. Tento pokrm je oblíbený nejen v Česku, ale i na Slovensku a v dalších evropských zemích.
 Receptor
 Receptor
 Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        