Ledová čokoláda
Ve vodní lázni pomalu rozpustíme čokoládu, tuk a nugát ve smetaně a důkladně promícháme. Necháme mírně vychladnout a naplníme do malých papírových...
Ingredience aneb co potřebujete
100 g mléčné čokolády
100 g hořké čokolády
125 ml 30% smetany na šlehání
105 g kokosového tuku (BIO kokosový olej-DM drogerie)
50 g nugátu nebo nugátového krému
40 g bílé čokoládové polevy na zdobení
Postup vaření podle receptu
V parní lázni pomalu rozpustíme čokoládu, tuk a nugát ve smetaně a důkladně promícháme.
Necháme mírně vychladnout a naplníme do malých papírových nebo kovových košíčků na pralinky. Dbejte na to, aby vodní lázeň nevařila!
Umístíme do lednice nebo na chladné místo, aby zchladly a ztuhly. Když jsou ledáčky vychladlé a ztvrdlé, ozdobíme je rozpuštěnou bílou čokoládou. Ukládáme je do uzavřené nádoby na chladném místě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ledová čokoláda
Ledová čokoláda je osvěžující nápoj, ideální pro horké letní dny. Spojuje bohatou chuť čokolády s chladivým efektem, často podávaný s ledem a šlehačkou. Může obsahovat různé varianty, například mléčnou, hořkou či bílou čokoládu, a často je dochucen aromaty jako vanilka nebo skořice. Tento nápoj se stal oblíbeným nejen pro svou chuť, ale také pro svou schopnost osvěžit a potěšit milovníky sladkostí. Ledová čokoláda je také skvělou volbou pro ty, kdo chtějí ochutnat něco jiného než tradiční studené nápoje.

Tomáš Rohlena