Listový šnečci

Listový šnečci
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na rychlou a výbornou chuťovku, kterou můžete pohostit nečekané hosty.

Ingredience aneb co potřebujete

2 balíčky listové těsto
100 g šunka
100 g anglická slanina
200 g plátkový sýr
1 ks vejce

Postup vaření podle receptu

Předehřejeme si troubu na 200°C. Listové těsto vyválíme na tenký plát, na který klademe plátky šunky, slaniny, sýra. Poté zarolujeme do rolády, z které krájíme kolečka a pokládáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem  a pečeme cca 20 minut.

Šnečky můžeme ihned podávat. Chutnají výborně v teplé i studené podobě.

Co jste ještě nevěděli o receptu Listový šnečci

Listové šnečci jsou lahodné pečivo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Základem jsou listové těsto a chutná náplň, která může zahrnovat například šunku, sýr nebo bylinky. Příprava je jednoduchá a rychlá – těsto se vyválí, naplní a pak se stočí do tvaru šneka. Pečení při správné teplotě zaručí křupavou kůrku a měkký vnitřek. Listové šnečci jsou skvělou volbou jako předkrm, občerstvení na párty nebo jako rychlé pohoštění pro návštěvu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky
Štítky: česká kuchyně, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Listový šnečci.

Přidat komentář