Listový šnečci

Recept na rychlou a výbornou chuťovku, kterou můžete pohostit nečekané hosty.
Ingredience aneb co potřebujete
2 balíčky listové těsto
100 g šunka
100 g anglická slanina
200 g plátkový sýr
1 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Předehřejeme si troubu na 200°C. Listové těsto vyválíme na tenký plát, na který klademe plátky šunky, slaniny, sýra. Poté zarolujeme do rolády, z které krájíme kolečka a pokládáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 20 minut.
Šnečky můžeme ihned podávat. Chutnají výborně v teplé i studené podobě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Listový šnečci
Listové šnečci jsou lahodné pečivo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Základem jsou listové těsto a chutná náplň, která může zahrnovat například šunku, sýr nebo bylinky. Příprava je jednoduchá a rychlá – těsto se vyválí, naplní a pak se stočí do tvaru šneka. Pečení při správné teplotě zaručí křupavou kůrku a měkký vnitřek. Listové šnečci jsou skvělou volbou jako předkrm, občerstvení na párty nebo jako rychlé pohoštění pro návštěvu.