Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vynikající vaječná tlačenka,na které si pochutná každý.

Ingredience aneb co potřebujete

8 ks vejce
20 dkg měkký salám
1 ks cibule
1 sklenice moravanka
150 ml voda
1 ks želatina na vaječnou tlačenku
1 - 2 lžic hořčice
1 kostka masox
1 ks majonéza
mletý černý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Cibuli,salám a vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky nakrájíme na menší kousky a nálev si dáme stranou. Vše dobře promícháme a přidáme sůl, pepř, hořčici, majonézu.

Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Poté přidáme želatinu a rozmícháme.

Hotovým nálevem zalijeme vaječnou směs, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné formy. Necháme v lednici ztuhnout.

Vaječnou tlačenku podáváme s pečivem a zdobíme čerstvou zeleninou

Co jste ještě nevěděli o receptu Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je tradiční český pokrm, který se často připravuje během svátků a rodinných oslav. Je vyrobena z vařených vajec, kvalitního masa a zeleniny, vše spojené želatinou pro stabilní strukturu. Po ztuhnutí se podává nakrájená na plátky, obvykle s chlebem a kyselými okurkami. Je to delikátní a výživná alternativa klasické tlačenky, která potěší nejen milovníky masa. Vaječná tlačenka má šťavnatou chuť a je oblíbená pro svou jednoduchost a rychlou přípravu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky
Štítky: česká kuchyně, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vaječná tlačenka.

Přidat komentář