Vaječná tlačenka

Vynikající vaječná tlačenka,na které si pochutná každý.
Ingredience aneb co potřebujete
8 ks vejce
20 dkg měkký salám
1 ks cibule
1 sklenice moravanka
150 ml voda
1 ks želatina na vaječnou tlačenku
1 - 2 lžic hořčice
1 kostka masox
1 ks majonéza
mletý černý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Cibuli,salám a vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky nakrájíme na menší kousky a nálev si dáme stranou. Vše dobře promícháme a přidáme sůl, pepř, hořčici, majonézu.
Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Poté přidáme želatinu a rozmícháme.
Hotovým nálevem zalijeme vaječnou směs, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné formy. Necháme v lednici ztuhnout.
Vaječnou tlačenku podáváme s pečivem a zdobíme čerstvou zeleninou
Co jste ještě nevěděli o receptu Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka je tradiční český pokrm, který se často připravuje během svátků a rodinných oslav. Je vyrobena z vařených vajec, kvalitního masa a zeleniny, vše spojené želatinou pro stabilní strukturu. Po ztuhnutí se podává nakrájená na plátky, obvykle s chlebem a kyselými okurkami. Je to delikátní a výživná alternativa klasické tlačenky, která potěší nejen milovníky masa. Vaječná tlačenka má šťavnatou chuť a je oblíbená pro svou jednoduchost a rychlou přípravu.