Ovesná kaše s ovocem
Ovesné vločky nejdříve propláchneme a poté je namočíme do mléka přibližně na hodinu. Následně je vaříme na mírném ohni, dokud nezměknou, což trvá asi 15 minut. Podle potřeby ještě...
Ingredience aneb co potřebujete
200 g ovesných vloček
75 ml mléka
ovoce dle výběru (já použila broskve a blumy)
trochu másla
med nebo cukr na případné přislazení
Postup vaření podle receptu
Nejprve propláchneme ovesné vločky a poté je namočíme do mléka na přibližně jednu hodinu. Poté je pomalu vaříme asi 15 minut, dokud nezměknou. Podle potřeby můžeme přidat mléko, než dosáhneme požadované konzistence, a během vaření je důležité míchat, protože se snadno připečou.
Ovoce důkladně umyjeme a nakrájíme na kousky, poté je přidáme do ovesné kaše a vše rozmixujeme. Přidáme kousek másla a dobře promícháme. Podle potřeby osladíme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ovesná kaše s ovocem
Ovesná kaše s ovocem je výživným a chutným pokrmem, ideálním na snídani. Tato kaše se připravuje z ovesných vloček, které jsou bohaté na vlákninu a živiny. Můžete ji obohatit o různá čerstvá nebo sušená ovoce, jako jsou jablka, banány, bobule či mandloně. Ovoce dodává kaši přírodní sladkost a navíc ji obohacuje o vitamíny. Ovesná kaše je snadná na přípravu a skvěle zasytí, což ji činí perfektní volbou pro začátek dne. Vyzkoušejte ji s trochou medu nebo jogurtu pro ještě lepší chuť!

Tomáš Rohlena