Pikantní utopenci

Recept na utopence, které všichni dobře známe a máme rádi.
Ingredience aneb co potřebujete
15 ks párek (libový)
1,5 kg cibule
1 balíček kysané zelí
15 ks naložená feferonka
1 sklenice sterilovaná kapie
nálev
1 balíček deko
1 lžička vegeta
0,5 l ocet
3 lžíce cukr
2 ks bobkový list
7 kuliček nové koření
10 kuliček celý černý pepř
1,5 l voda
Postup vaření podle receptu
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem vaříme 5 minut na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Potřebujeme pětilitrovou sklenici, kterou si omyjeme.
Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na tenká kolečka. Párky oloupeme a podélně v nich nařízneme otvor, který naplníme kolečky cibule. Na dno sklenice dáme cibuli a trochu kysaného zelí. Na něj vložíme 3 naplněné párky. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a přidáme kapii a feferonky. Opakujeme, dáme vrstvu párků, cibule, zelí, kapie a feferonky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím.
Nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Obsah sklenice necháme sednout a pak do ní dolijeme nálev tak, aby bylo vše ponořené.
Utopenci potřebují alespoň týden uležet.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní utopenci
Pikantní utopenci jsou oblíbeným českým pokrmem, který se skládá z nakládaných klobás, často podávaných s cibulí a octem. Tento pokrm je typický svou výraznou chutí, kterou umocňuje koření a chilli. Utopenci se obvykle konzumují jako chuťovka k pivu a skvěle se hodí na pikniky nebo večírky. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, což je činí oblíbenou volbou pro mnoho domácích kuchařů. Tato specialita přináší kousek české kultury a tradice do každého stolu.