Pomazánka z avokáda
Avokádo samo o sobě nemá výraznou chuť, proto v tomto receptu dominují hlavně chutě kyselých okurek a vajec. Budete překvapeni, jak skvělou pomazánku můžete připravit.
Ingredience aneb co potřebujete
1 zralé avokádo
2 vejce
2 kyselé okurky
pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Vejce vaříme v horké vodě deset minut, poté je rychle zchladíme a opláchnutá vejce oloupeme.
Avokádo zbavíme slupky, odstraníme jádro a rozmačkáme ho vidličkou.
Vejce a kyselé okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme je s avokádem a podle chuti přidáme sůl a pepř.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka z avokáda
Pomazánka z avokáda je lahodný a zdravý pokrm, který si můžete snadno připravit doma. Hlavními ingrediencemi jsou zralá avokáda, citronová šťáva, sůl a koření podle chuti. Tato pomazánka je bohatá na zdravé tuky, vitaminy a minerály, což z ní dělá vynikající volbu pro snídani nebo svačinu. Můžete ji podávat na celozrnném chlebu, jako dip k zelenině nebo jako součást sendviče. Díky své krémové konzistenci a jemné chuti si ji zamilují jak dospělí, tak děti.

Tomáš Rohlena