Pomazánka z avokáda

Pomazánka z avokáda
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 1

Avokádo samo o sobě nemá výraznou chuť, proto v tomto receptu dominují hlavně chutě kyselých okurek a vajec. Budete překvapeni, jak skvělou pomazánku můžete připravit.

Ingredience aneb co potřebujete

1 zralé avokádo
2 vejce
2 kyselé okurky
pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Vejce vaříme v horké vodě deset minut, poté je rychle zchladíme a opláchnutá vejce oloupeme.

Avokádo zbavíme slupky, odstraníme jádro a rozmačkáme ho vidličkou.

Vejce a kyselé okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme je s avokádem a podle chuti přidáme sůl a pepř.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka z avokáda

Pomazánka z avokáda je lahodný a zdravý pokrm, který si můžete snadno připravit doma. Hlavními ingrediencemi jsou zralá avokáda, citronová šťáva, sůl a koření podle chuti. Tato pomazánka je bohatá na zdravé tuky, vitaminy a minerály, což z ní dělá vynikající volbu pro snídani nebo svačinu. Můžete ji podávat na celozrnném chlebu, jako dip k zelenině nebo jako součást sendviče. Díky své krémové konzistenci a jemné chuti si ji zamilují jak dospělí, tak děti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: svačina, vaření, snadné, rychlé, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, zeleninové, zdravé, slovenská, vegetarianské, večírky a oslavy, pomazánky, studená kuchyně, narozeniny, avokádo, silvestr, dietní, vaječné

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pomazánka z avokáda.

Přidat komentář