Rajská polévka s noky

Najemno si nakrájíme oloupanou cibulku, kterou podusíme v hrnci, spolu s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a oloupanými stroužky česneku. Dusíme do doby až nám cibulka zesklovatí. Poté zaléváme vodou a čekáme až se nám tento základ polévky začne vařit. V tu chvíli vmícháváme rajský protlak s tymiánem.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks cibule
7 kuliček celé nové koření
1 l voda
10 kuliček celý černý pepř
3 stroužky česnek
3 ks bobkový list
3 špetky tymián
2 dl rajčatový protlak
podle chuti sůl
mletý černý pepř
cukr
těstíčko 1 lžička olej
2 lžíce hladká mouka
1 ks vejce
Postup vaření podle receptu
V misce si vyšleháme vejce, k tomu pak přidáme špetku soli, hladkou mouku a olej. Vše vidličkou vymícháme do hladkého těstíčka. Jakmile se nám začné polévka vařit tak lžičkou vydloubáváme malé nočky, které do ní vhazujeme. Nakonec dochucujeme podle vlastní chuti. Pro oslazení můžeme přidat cukr nebo kečup.
Takto hotovou, můžeme rajskou polévku s noky ihned podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajská polévka s noky
Rajská polévka s noky je oblíbené české jídlo, které kombinuje bohatou chuť rajčat se svěžestí bylinek. Jemně krémová textura polévky zajišťuje dokonalé souznění s nadýchanými noky, které do polévky přidávají zajímavou strukturu. Noky, často připravované z bramborového těsta, skvěle absorbují chuť polévky, což zanechá na jazyku pocit plnosti a spokojenosti. Čerstvá bazalka a tymián spolu s drobným množstvím smetany nebo másla umocňují chuťový zážitek, díky čemuž je tento pokrm ideální volbou pro ospalé nedělní obědy nebo večerní rodinná setkání.