Zeleninové karbanátky

Karbanátky osmažené dozlatova lze vyrobit také z kořenové zeleniny. Dokonce potěší i ty, kteří jsou velkými fanoušky masa. Hotové karbanátky servírujeme s…
Ingredience aneb co potřebujete
2 mrkve
1 kedluben
2 brambory
1 houska
1 lžíce margarínu
1 malá cibule
1 vejce
sůl
mletý černý pepř
muškátový oříšek
100 g strouhanky
50 g nasekaných mandlí
olej na smažení
Dresink
150 g kysané smetany
1 lžička mleté papriky
1 svazek pažitky
1 lžíce kopru
1 lžíce petrželky
1 lžíce bazalky
citronová šťáva z 1/2 citronu
sůl
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Mrkev, brambory a kedluben umyjeme a nastrouháme na jemno. Najemno nakrájíme housku na malé kostičky. Zeleninu zbavíme přebytečné vlhkosti a spojíme ji s kousky housky.
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na lžíci margarínu. Poté ji smícháme s vejcem a přidáme k zelenině. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vypracujeme těsto.
Mandle smícháme se strouhankou. Z připravené zeleninové směsi vytvoříme 25 karbanátků, které obalíme ve strouhance a smažíme na mírném ohni v rozpáleném oleji přibližně 8 minut. Hotové karbanátky pokládáme na papírovou utěrku.
Bylinky důkladně opláchneme, osušíme, nasekáme na drobno a smícháme se zbývajícími ingrediencemi. Přesuneme do mísy a servírujeme s karbanátky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky jsou výbornou volbou pro každého, kdo hledá chutné a zdravé jídlo. Tyto karbanátky jsou vyrobeny z čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, cuketa a brokolice, smíchané s bylinkami a kořením, které dodávají skvělou chuť. Můžete je podávat jako hlavní chod nebo jako občerstvení k dipům. Zeleninové karbanátky jsou vhodné pro vegetariány, a navíc jsou plné vitamínů a vlákniny, což je skvělé pro zdravou stravu. Příprava je jednoduchá a rychlá, ideální pro každodenní vaření.