Špagety Carbonara

Špagety Carbonara
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Kdo jednou vyzkouší správně uvařené špagety carbonara, určitě je zamiluje. Tyto těstoviny ve stylu uhlířů potřebují jen několik nezbytných ingrediencí.

Ingredience aneb co potřebujete

špagety
200 g anglické slaniny
1/2 cibule
5 vajec
1 česnek
sůl
pepř
parmazán (nebo sýr parmazánového typu)

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli jemně nakrájíme a česnek rozdrcíme.

Na pánvi nebo v hrnci osmahneme slaninu spolu s cibulí a česnekem, dokud nezískají křupavou konzistenci.

Vejce rozbijeme a můžeme je i mírně promíchat.

Uvařené špagety sceďte a dejte je zpět do hrnce.

Okamžitě přidáme vejce do horkých špaget a jemně, ale důkladně promícháme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špagety Carbonara

Špagety Carbonara jsou oblíbeným italským pokrmem, který pochází z Říma. Tento jednoduchý recept kombinuje čerstvé špagety s lahodnou omáčkou z vajec, strouhaného parmezánu a kousků guanciale, což je sušená vepřová líčka. Při správné přípravě vzniká krémová textura omáčky, která dokonale obalí těstoviny. Carbonara je nejen rychlá na přípravu, ale také chutná i vyžaduje minimum surovin, což ji činí ideálním jídlem pro každodenní vaření. Je to srdcovka mnoha foodie, kteří ocení pravou italskou kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (42 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Italské
Štítky: těstoviny, špagety, vaření, oběd, snadné, běžný den, levné, snadný, pro začátečníky, do 50 korun

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špagety Carbonara.

Přidat komentář