Špagety Carbonara

Kdo jednou vyzkouší správně uvařené špagety carbonara, určitě je zamiluje. Tyto těstoviny ve stylu uhlířů potřebují jen několik nezbytných ingrediencí.
Ingredience aneb co potřebujete
špagety
200 g anglické slaniny
1/2 cibule
5 vajec
1 česnek
sůl
pepř
parmazán (nebo sýr parmazánového typu)
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli jemně nakrájíme a česnek rozdrcíme.
Na pánvi nebo v hrnci osmahneme slaninu spolu s cibulí a česnekem, dokud nezískají křupavou konzistenci.
Vejce rozbijeme a můžeme je i mírně promíchat.
Uvařené špagety sceďte a dejte je zpět do hrnce.
Okamžitě přidáme vejce do horkých špaget a jemně, ale důkladně promícháme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špagety Carbonara
Špagety Carbonara jsou oblíbeným italským pokrmem, který pochází z Říma. Tento jednoduchý recept kombinuje čerstvé špagety s lahodnou omáčkou z vajec, strouhaného parmezánu a kousků guanciale, což je sušená vepřová líčka. Při správné přípravě vzniká krémová textura omáčky, která dokonale obalí těstoviny. Carbonara je nejen rychlá na přípravu, ale také chutná i vyžaduje minimum surovin, což ji činí ideálním jídlem pro každodenní vaření. Je to srdcovka mnoha foodie, kteří ocení pravou italskou kuchyni.