Špagety s pečenou paprikou, rajčaty a fenyklem
Očistíme cibuli, fenykl a mrkev a nakrájíme je na malé kostičky. Rajčata spaříme, oloupíme a také je pokrájíme. Česnek rozdrtíme nožem a jemně nasekáme.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g špaget
7 větších rajčat
2 velké červené papriky
260 g konzervy sekaných rajčat
3 polévkové lžíce rajčatového pyré
1 fenykl
2 mrkve
1 cibule
3 stroužky česneku
čerstvě drcené chilli vločky
1 kávová lžička fenyklových semínek
1 kávová lžička cukru
1,5 dcl zeleninového vývaru
hrst čerstvé nasekané bazalky pravé
sůl
olivový olej
Postup vaření podle receptu
Očistíme cibuli, fenykl a mrkev a nakrájíme je na malé kousky. Rajčata nejprve spaříme, poté je oloupeme a také nakrájíme. Česnek rozdrtíme nožem a jemně nasekáme.
Na olivovém oleji osmažíme česnek, poté přidáme mrkev, cibuli a fenykl a vše opékáme na nízkém ohni asi 10 minut. Následně přidáme nakrájená rajčata, rajčata z konzervy, fenyklová semínka a rajčatové pyré.
Přilijeme vývar a vaříme po dobu 15 minut. Na konec přidáme lžičku cukru, nasekanou bazalku a dochutíme solí a chilli vločkami. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixerem.
Papriky potřeme olivovým olejem a pečeme je v troubě na 250°C v režimu horkovzduch-gril, dokud není asi 60% svrchní kůže černé.
Papriky vyjmeme, vložíme do mikrotenového pytlíku a necháme je chvíli změknout. Očistíme je od slupky a semen, poté je nakrájíme na proužky. Tyto proužky přidáme do rajčatové směsi.
Špagety uvaříme ve slané vodě podle pokynů, poté je scedíme a smícháme se zeleninou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špagety s pečenou paprikou, rajčaty a fenyklem
Špagety s pečenou paprikou, rajčaty a fenyklem jsou chutným a zdravým pokrmem, který potěší každého milovníka italské kuchyně. Pečená paprika dodává těstovinám bohatou a sladkou chuť, zatímco rajčata dodávají svěžest a kyselost. Fenykl, se svou jemně anýzovou příchutí, výborně doplňuje ostatní ingredience a přidává extra vrstvu chuti. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také barevný a výživný. Kombinace všech těchto surovin vytváří harmonické spojení, které je ideální pro oběd nebo večeři.

Tomáš Rohlena