Špagety s pečenou paprikou, rajčaty a fenyklem

Špagety s pečenou paprikou, rajčaty a fenyklem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Očistíme cibuli, fenykl a mrkev a nakrájíme je na malé kostičky. Rajčata spaříme, oloupíme a také je pokrájíme. Česnek rozdrtíme nožem a jemně nasekáme.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g špaget
7 větších rajčat
2 velké červené papriky
260 g konzervy sekaných rajčat
3 polévkové lžíce rajčatového pyré
1 fenykl
2 mrkve
1 cibule
3 stroužky česneku
čerstvě drcené chilli vločky
1 kávová lžička fenyklových semínek
1 kávová lžička cukru
1,5 dcl zeleninového vývaru
hrst čerstvé nasekané bazalky pravé
sůl
olivový olej

Postup vaření podle receptu

Očistíme cibuli, fenykl a mrkev a nakrájíme je na malé kousky. Rajčata nejprve spaříme, poté je oloupeme a také nakrájíme. Česnek rozdrtíme nožem a jemně nasekáme.

Na olivovém oleji osmažíme česnek, poté přidáme mrkev, cibuli a fenykl a vše opékáme na nízkém ohni asi 10 minut. Následně přidáme nakrájená rajčata, rajčata z konzervy, fenyklová semínka a rajčatové pyré.

Přilijeme vývar a vaříme po dobu 15 minut. Na konec přidáme lžičku cukru, nasekanou bazalku a dochutíme solí a chilli vločkami. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixerem.

Papriky potřeme olivovým olejem a pečeme je v troubě na 250°C v režimu horkovzduch-gril, dokud není asi 60% svrchní kůže černé.

Papriky vyjmeme, vložíme do mikrotenového pytlíku a necháme je chvíli změknout. Očistíme je od slupky a semen, poté je nakrájíme na proužky. Tyto proužky přidáme do rajčatové směsi.

Špagety uvaříme ve slané vodě podle pokynů, poté je scedíme a smícháme se zeleninou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špagety s pečenou paprikou, rajčaty a fenyklem

Špagety s pečenou paprikou, rajčaty a fenyklem jsou chutným a zdravým pokrmem, který potěší každého milovníka italské kuchyně. Pečená paprika dodává těstovinám bohatou a sladkou chuť, zatímco rajčata dodávají svěžest a kyselost. Fenykl, se svou jemně anýzovou příchutí, výborně doplňuje ostatní ingredience a přidává extra vrstvu chuti. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také barevný a výživný. Kombinace všech těchto surovin vytváří harmonické spojení, které je ideální pro oběd nebo večeři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (37 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Italské
Štítky: Zelenina, rajčata, těstoviny, restování, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, bezlepkové, pečení, bezmasá jídla, náročné, náročný, vegetarianské, dušení, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špagety s pečenou paprikou, rajčaty a fenyklem.

Přidat komentář