Španělská rýže

Španělská rýže
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na kostičky nakrájíme cibuli a rajčata, které osmahneme na másle. Poté přidáme uvařenou rýži a vše krátce osmažíme. Do této směsi pak vmícháme rozšlehaná…

Ingredience aneb co potřebujete

cibule
rajčata
máslo
vejce
rýže
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Cibuli a rajčata nakrájíme na malé kousky a osmahneme je na másle. Pak přidáme uvařenou rýži a chvíli ji restujeme. Poté do směsi vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud se nepropečou. Na závěr pokrm ochutíme solí, pepřem nebo jiným kořením podle chuti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Španělská rýže

Španělská rýže, známá také jako paella, je oblíbené jídlo ze Španělska, které kombinuje rýži, zeleninu, mořské plody a maso. Tento pokrm má mnoho variant, ale tradičně se připravuje na velké, mělké pánvi, což umožňuje rýži rovnoměrně se vařit a získat charakteristickou zlatavou kůrku na dně. Klíčovými ingrediencemi jsou šafrán, který dodává rýži krásnou barvu, a olivový olej, který je základem španělské kuchyně. Španělská rýže je nejen chutná, ale také společenské jídlo, konzumované při oslavách a rodinných setkáních.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vegetariánské
Štítky: rajčata, rýže, restování, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, snadný, přílohy, letní recepty, bezmasá jídla, dušení, evropská, španělská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Španělská rýže.

Přidat komentář